De studerendes historier

Studerende sidder med sin pc

Målet er et job efter sommerferien

På finansøkonomuddannelsen kunne Matias Thorup forene sit studieliv med en tilværelse som spidsangriber i 2-divisions-klubben Ringkøbing IF. I øjeblikket er han i praktik hos VDK Bank i Belgien, men ambitionen er at vende hjem til Danmark og finde et arbejde i bankverdenen efter sommerferien.

Læs mere
Robot til forskningens døgn

Fremtid på menuen

Omkring 350 mennesker var mødt op på Erhvervsakademi MidtVest i Herning til en dag i digitaliseringens tegn, hvor robotter, digitale løsninger i finansverdenen, sociale medier og virtual reality var på tapetet. Der blev oplevet, debatteret og vidensdelt til arrangementet, der var en del af Forskningens Døgn.

Læs mere
Ung kvinde arbejder med plastik

Tester plastik i Düsseldorf

Maiken Anne Christensen er 22 år gammel og studerer til Laborant på Erhvervsakademi MidtVest. På sit sidste år af uddannelsen har hun skiftet skolebænken og lærebøgerne ud med et praktikophold i Düsseldorf, hvor hun er laborant hos den globale virksomhed UL Thermoplastics Testing Center (UL TTC). Her tester hun kvaliteten af den plastik, som bruges i vidt omfang til emballage og forbrugerprodukter.

Læs mere
Studerende står med underviser og rektor

Og vinderen er...

Hvert år kåres ’Årets EAMV Praktik’ på Erhvervsakademi MidtVest, hvor de nominerede praktikvirksomheder kæmper om at vinde titlen som årets bedste praktikplads. Den 20. april blev årets finale afholdt og her vandt den portugisiske skoproducent, Vercesa, som var blevet nomineret af deres praktikant Cecilie Nørgård, der har studeret på professionsbacheloren i Innovation og entrepreneurship

Læs mere
Studerende spiser frokost

Studerende: EAMV har lokal X Factor

Erhvervsakademi MidtVest er et lokalt, videregående uddannelsescenter, som er en kende mindre end de store uddannelsesmastodonter. Men som ordsproget ”småt men godt” udtrykker, kan det for den enkelte opleves som en kæmpe fordel, at der er nærhed, relation til underviserne og man ikke er et nummer i rækken. Det er i hvert fald sådan mange af de studerende på Erhvervsakademi MidtVest føler og oplever det, og det giver erhvervsakademiet en lokal X Factor, der gør det op for størrelsen.

Læs mere
2 mænd i Barcelona

Fra Herning til Barcelona

Jesper Wiveson er en kreativ og eventyrlysten ung studerende, der via sin multimediedesigneruddannelse på nuværende tidspunkt er i praktik hos det danske rejsebureau Venga Travel, som er placeret i intet mindre end Barcelona. Om destinationen hed Barcelona, Milano eller Berlin var dog ikke så afgørende for Jesper, fordi det centrale var at kombinere erhvervserfaring med et udlandsophold.

Læs mere
Unge kvinder der smiler

Hvorfor skal man studere til serviceøkonom på Erhvervsakademi MidtVest i Holstebro?

Kajsa Espelien er tidligere uddannelsesambassadør for serviceøkonom og har skrevet lidt om, hvorfor hun er tilfreds med sit valg om at studere til serviceøkonom på Erhvervsakademi MidtVest.

Læs mere
3 mænd arbejder på projekt

"Vi gør det for at ændre noget"

De tre iværksættere Lars, Bjørn og Casper har i løbet af studietiden på professionsbacheloruddannelsen i Innovation og entrepreneurship på Erhvervsakademi MidtVest udviklet et velsmagende gelprodukt, som ældre og syge med synkebesvær og mundtørhed kan blande deres pillemedicin i -og derved afhjælpe synkebesvær og fjerne den grimme smag, som pillerne medfører. Ideen er opstået med tanke om at gøre en forskel for andre mennesker.

Læs mere
Mand står foran tavle

"Jeg vil have folk til at føle sig værdsatte"

Morten Bech er ved at uddanne sig til byggekoordinator, hvor nogle af opgaverne er at få det optimale ud af medarbejderne - og optimere arbejdsprocessen.

Læs mere
Sløret 3 elever der studerer

Erhvervsakademi MidtVest opretter uddannelsesstation i Skjern

Erhvervsakademi MidtVest får med regeringens nye udspil til udflytning af statslige arbejdspladser ny uddannelsesstation og dermed mulighed for at udbyde videregående uddannelse i Skjern. Lokal uddannelse for de unge, der gerne vil arbejde i det lokale erhvervsliv, fortæller rektor Henriette Slebsager.

Læs mere
Kvinde sidder og arbejder

Praktik er et springbræt til job

27-årige Nanna Christensen har som markedsføringsøkonom-studerende på erhvervsakademiet i Herning fundet sin drømmepraktikplads hos designvirksomheden Hübsch. Det kan være springbrættet til at lande et godt job, når uddannelsen er slut.

Læs mere