Og vinderen er...

23. apr 2018

Hvert år kåres ’Årets EAMV Praktik’ på Erhvervsakademi MidtVest, hvor de nominerede praktikvirksomheder kæmper om at vinde titlen som årets bedste praktikplads. Den 20. april blev årets finale afholdt og her vandt den portugisiske skoproducent, Vercesa, som var blevet nomineret af deres praktikant Cecilie Nørgård, der har studeret på professionsbacheloren i Innovation og entrepreneurship

Studerende står med underviser og rektor

Hvert år på dette tidspunkt fejrer Erhvervsakademi MidtVest, at deres studerende kommer i praktik og får relevant erhvervserfaring under deres studietid. Det sker ved en kåring af de praktikvirksomheder, som de studerende har nomineret til ’Årets EAMV Praktik’, der i år blev afholdt fredag den 20. april. I finalen dystede tre de virksomheder, Smagsvirksomheden Firmenich, Rådgivende El-installatører TS Tech og skoproducenten Vercesa om den fornemme pris. Her trak den portugisiske skoproducent, Vercesa, det længste strå. 

Hård konkurrence

Efter en præsentation af virksomheden og praktikopholdet fra praktikanterne gik dommerpanelet i gang med at votere ud fra praktikanternes oplæg og deres indstilling. Og efter en votering kom dommerpanelet ud og præsenterede deres beslutning om at kåre Vercesa og Cecilie Nørgård for årets praktikvirksomhed. Det var et tæt løb blandt de 3 finalister, som alle havde gjort det ekstraordinært godt for deres praktikanter. 

"Jeg er rigtig glad for at have vundet denne pris sammen med Vercesa,
da det bare bekræfter mig i, at mit praktikforløb virkelig var godt på både et personligt og fagligt plan”

- Cecilie Nørgård, dimittend fra EAMV, PBA i Innovation og Entrepreneurship

”Det var rigtig svært at udpege en vinder, da alle 3 på hver deres måde kunne vinde. Men valget faldt på Vercesa, da de har vist en utrolig imødekommenhed over for Cecilie og været rigtig gode til at byde hende velkommen til den portugisiske kultur. Hun har fået et stort ansvar under praktikforløbet og har bl.a. fået mulighed for at designe 3 forskellige sko, som efterfølgende er sat i produktion, og det ansvar betyder rigtig meget for et succesfuldt praktikforløb”, fortæller dommerpanelmedlem og udviklingskonsulent Troels Ravn Klausen til præsentationen af vinderen.

Indstilleren Cecilie Nørgård, der dimitterede som student på Innovation og Entrepreneurship hos Erhvervsakademi MidtVest i januar-måned var glad og lettet for den fornemme pris, som hun havde skaffet til virksomheden.

”Jeg er rigtig glad for at have vundet denne pris sammen med Vercesa, da det bare bekræfter mig i, at mit praktikforløb virkelig var godt på både et personligt og fagligt plan. Jeg er måske allerede nu ved at lande et fedt job på baggrund af mit praktikforløb, så det kan vise sig at være en rigtig vigtig vej til den karriere, jeg drømmer om”, fortæller en glad Cecilie til overrækkelsen af prisen.     

Cecilie var i praktik hos Vercesa i efteråret 2017, hvor hun primært stod for at designe sko og gentænke arbejdsprocesser, hvorfor hendes uddannelse i Innovation og entrepreneurship virkelig havde sin berettigelse.  

Videre til den nationale finale

Kåringen af ’Årets EAMV Praktik’ er en del af et større samarbejde blandt de danske erhvervsakademier, som er gået sammen om at finde Årets Bedste Erhvervsakademipraktik på landsplan, hvor hvert erhvervsakademi har hver deres lokale vinder med. Cecilie Nørgård skal dyste mod de regionale vindere fra 8 andre erhvervsakademier d. 16. maj i LEGO House i Billund.  

 

Innovation og entrepreneurship

På den 1,5-årige professionsbacheloruddannelse i innovation og entrepreneurship arbejder de studerende med kreativ idégenerering, innovative processer, innovationsledelse og forretningsudvikling enten i egen virksomhed eller i en allerede eksisterende virksomhed.

Læs mere