Målet er et job efter sommerferien

07. maj 2018

På finansøkonomuddannelsen kunne Matias Thorup forene sit studieliv med en tilværelse som spidsangriber i 2-divisions-klubben Ringkøbing IF. I øjeblikket er han i praktik hos VDK Bank i Belgien, men ambitionen er at vende hjem til Danmark og finde et arbejde i bankverdenen efter sommerferien.

Studerende sidder med sin pc
Matias Thorup har tidligere spillet 2-divisionsfodbold for Ringkøbing If. i dag er han i praktik i VDK Bank i Gent i forbindelse med, at han er ved at uddanne sig til finansøkonom ved Erhvervsakademi MidtVest.

Som semiprofessionel fodboldspiller i Esbjerg FB og siden Ringkøbing IF var den to-årige uddannelse til finansøkonom et nærliggende valg for Matias Thorup. Den gav ham tid til at passe både fodbold, venner, familie og skole. 

”Jeg har altid været glad for tal og uddannelsen var fleksibel og på et højt fagligt niveau. Samtidig var de to år passende, fordi jeg skulle finde ud af, om det overhovedet var noget for mig at arbejde med rådgivning, salg og finansiering,” siger han.    

Matias Thorup påbegyndte finansøkonomuddannelsen hos Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg. Efter et år blev han overflyttet til Erhvervsakademi MidtVest, da han flyttede med familien til Herning.  

”Jeg blev taget godt imod og kom hurtigt ind i sammenholdet i klassen. Der var en tæt forbindelse til lærerne, som var gode til at lede os studerende på rette spor igen, hvis vi for eksempel for vild i et projekt. Jeg blev kun bekræftet i, at finansøkonomuddannelsen var det rette valg for mig.”

”Jeg har altid været glad for tal og uddannelsen var fleksibel og på et højt fagligt niveau"

- Matias Thorup, praktik i VDK Bank, Belgien 

Plads til fodbold og studier 

Sideløbende med at læse fag som Erhvervsøkonomi, Statistik og Ledelse & Kommunikation på finansøkonomiuddannelsen hos Erhvervsakademi MidtVest, var Matias travlt beskæftiget med at lave mål for 2-divisionsholdet Ringkøbing IF.

”Med transport, træning og kamp er det over tyve timer om ugen, der går med fodbold. Men jeg følte faktisk ikke, at det var en udfordring. Finansøkonomiuddannelsen tilbød en meget stor fleksibilitet, så jeg også kunne yde i andre sammenhænge.”

Fem gange om ugen i gennemsnit måtte Matias pendle de små 50 kilometer fra Herning til Ringkøbing. Det gjorde dog pendlerlivet meget lettere, da han fik sit studiejob i Ringkjøbing Landbobank.

”Det var selvfølgelig praktisk i forhold til min fodbold, men det betød også meget for mig fagligt, at jeg fik job i Ringkjøbing Landbobank. Noget af det, som jeg generelt godt kan lide ved uddannelsen til finansøkonom, er, at man hurtigt får mulighed for at prøve sig selv af på arbejdsmarkedet.”   

"Noget af det, som jeg generelt godt kan lide ved uddannelsen til finansøkonom er, at man hurtigt får mulighed for at prøve sig selv af på arbejdsmarkedet.”

- Matias Thorup, praktik i VDK Bank, Belgien 

Tilbage til Danmark efter sommerferien 

Lige efter nytår flyttede Matias igen med familien. Denne gang til Belgien, hvor han er i tolv-ugers praktik i VDK Bank. Her hjælper Matias blandt andet med at kreditvurdere virksomheder og sidder med til rådgivningsmøder med bankens kunder.    

”I Belgien veksler man mellem at tale fransk, flamsk og engelsk, så der har selvfølgelig været udfordringer med sproget, men jeg har fået et interessant indblik i, hvordan en bank fungerer i Belgien i forhold til i Danmark.”

For Matias er planen er vende hjem til Danmark, når praktikken hos VDK Bank er overstået. Han er ikke fast besluttet på, hvad der skal ske, men målet er at finde et arbejde i en bank på hjemegnen.

”Jeg vender tilbage til Esbjerg eller Herning. Det er jo her, hvor jeg stadigvæk har de fleste af mine venner. Det er også her, hvor det bliver nemmest at finde et arbejde som finansøkonom, fordi jeg har kendskab til det lokale erhvervsliv,” slutter Matias.  

 

Bliv finansøkonom

På den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til finansøkonom bliver de studerende klar til en karriere med rådgivning og økonomi. Uddannelsen har fokus på økonomi, finansiering og rådgivning.

Læs mere