Fra Herning til Barcelona

06. mar 2018

Jesper Wiveson er en kreativ og eventyrlysten ung studerende, der via sin multimediedesigneruddannelse på nuværende tidspunkt er i praktik hos det danske rejsebureau Venga Travel, som er placeret i intet mindre end Barcelona. Om destinationen hed Barcelona, Milano eller Berlin var dog ikke så afgørende for Jesper, fordi det centrale var at kombinere erhvervserfaring med et udlandsophold.

2 mænd i Barcelona
Jesper Wiveson (th.) nyder i fulde drag sit ophold i Barcelona, og får meget ud af sin praktikplads hos Venga Travel

Som en del af de studerendes uddannelse på Erhvervsakademi MidtVest kommer man ud i praktik, og en håndfuld studerende vælger at rejse udenlands for at få et lille eventyr, hvor rejse kombineres med relevant indhold på CV’et.

"Jeg vil gerne prøve at arbejde i et internationalt miljø. Jeg tror, at jeg med dette praktikophold har bedre mulighed for at skille mig ud fra mængden af andre jobsøgende. Måske kan de internationale kompetencer også føre til nye muligheder i udlandet"

Jesper Wiveson, multimediedesigner-studerende

Jesper Wiveson, som til dagligt studerer på multimediedesigneruddannelsen på erhvervsakademiet i Herning, er en af de studerende, som netop har valgt et udlandsophold. Han har her i foråret fået en praktikplads hos rejsebureauet Venga Travel, hvor han primært skal arbejde med at sætte ekstra turbo på Venga Travels online tilstedeværelse.

"Jeg skal arbejde på deres hjemmeside, hjælpe til med grafiske opgaver, videoer samt indhold der kan skabe værdi for deres målgruppe. Udover dette skal jeg også SEO-optimere deres hjemmeside, så Google ranker deres hjemmeside over andres. Så jeg arbejder praktisk, men også analytisk. Så i korte træk, er jeg er med til at lave forbedringer og tiltag, der gerne skal lede til flere kunder," fortæller Jesper.

Fra Aabenraa til Herning

Grunden til at Jesper er endt hos Venga Travel i Barcelona og startede på multimediedesigneruddannelsen, bunder i en stor interesse for design, innovation og problemløsning, der stammer helt tilbage fra hans ungdomsdage på HTX i Aabenraa. Der var flere designuddannelser på tapetet, men det endte med uddannelsen i Herning, selvom det krævede, at han rykkede teltpælene op og flyttede fra Aabenraa til Herning.

"Det var ikke lige Herning, der var min præference af studieby, da jeg ikke kendte nogle i byen. Så det var lidt med blandede følelser, at jeg flyttede til Herning. En by som jeg kun var blevet præsenteret for gennem en tidligere kæreste. Men helt dumt var det ikke. Når man flytter til en ny by, lærer man at stå på egne ben. Og de erfaringer jeg fik herfra, gjorde det også lettere at tage beslutningen om at rejse 3 måneder til Spanien," siger Jesper.

En international karriere med plus på iværksætteri

Skiftet til Herning og starten på multimediedesigneruddannelsen har ifølge Jesper selv givet ham mere hår på brystet og en større faglig viden om, hvordan man kommunikerer et budskab til en målgruppe, programmering af hjemmesider og digitale platforme og designer oplevelser. Kort og godt, en digital blæksprutte.

Med uddannelsen og det nuværende praktikforløb har Jesper en relativ klar idé om, hvad fremtiden skal indebære:

"For at sige det lidt klicheagtigt vil jeg gerne skabe en karriere, der giver mig mulighed for at “se verden”. Derfor vil jeg gerne prøve at arbejde i et internationalt miljø. Jeg tror, at jeg med dette praktikophold har bedre mulighed for at skille mig ud fra mængden af andre jobsøgende. Måske kan de internationale kompetencer også føre til nye muligheder i udlandet. Det er jeg i hvert fald meget åben over for".

De internationale karrieredrømme må da også gerne – hvis alt går vel – kobles sammen med et innovativt og iværksætter-minded fokus. Jesper drømmer nemlig om, at han en dag kan ende ud som selvstændig, hvor hans kreativitet og digitale blæksprutte-evner kan bidrage til at udvikle ideer og koncepter for andre. Og praktikken i Barcelona har blot givet ham en større faglig stolthed og blod på tanden.

"Og nu hvor jeg endelig er kommet ud i den virkelige verden, kan jeg pludselig se, hvor bredt vores kompetencer rækker", fortæller Jesper.

Praktik er vejen frem

For Jesper har det betyder alverden, at han har taget en uddannelse, hvor den praktiske dimension har været en ligeværdig makker til det teoretiske og boglige. For så får man jord under neglene og et netværk, der kan bære en videre efter endt uddannelse. 

"Jeg meget tilfreds med mit praktikforløb, og jeg sidder nemlig på et co-work-kontor, hvor der sidder mange start-ups og middelstore virksomheder fra mange forskellige lande, og det er alt sammen med til at skabe et godt netværk. De kompetencer og erfaringer, jeg får oparbejdet kan da helt sikkert bruges i fremtiden," fortæller Jesper til slut.

 

Bliv multimediedesigner

På den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til multimediedesigner lærer de studerende at designe digitale oplevelser, udvikle hjemmesider og apps samt lave godt content. De kan fx. få job som frontend designer, frontend developer, UX-designer eller SoMe Manager.

Læs mere