Studerende: EAMV har lokal X Factor

07. mar 2018

Erhvervsakademi MidtVest er et lokalt, videregående uddannelsescenter, som er en kende mindre end de store uddannelsesmastodonter. Men som ordsproget ”småt men godt” udtrykker, kan det for den enkelte opleves som en kæmpe fordel, at der er nærhed, relation til underviserne og man ikke er et nummer i rækken. Det er i hvert fald sådan mange af de studerende på Erhvervsakademi MidtVest føler og oplever det, og det giver erhvervsakademiet en lokal X Factor, der gør det op for størrelsen.

Studerende spiser frokost

- Jeg har gået på uddannelsen i nogle måneder nu, og jeg elsker det! Skolen er lille, hvilket gør, at man kommer hinanden noget mere ved. Da jeg skulle vælge skole, var det vigtigt, at studiemiljøet var godt, og at skolen ikke blev for stor, da jeg var bange for, at hvis skolen blev for stor, så vil der ikke være sammenhold.

Sådan beskriver Rikke Isaksen, der til daglig studerer til multimediedesign på Erhvervsakademi MidtVest, om hendes valg af uddannelsessted og uddannelse. 28-årige Joan Schmidt, som studerer til markedsføringsøkonom, kan sagtens nikke genkendende til denne oplevelse, og hun tilføjer, at det er dejligt, at man kender sine undervisere og sidemænd personligt.

- Det er hyggeligt, og man føler sig godt tilpas, når man kan joke og være i øjenhøjde med sine undervisere. Det er et lille erhvervsakademi, og det gør bare hele stemningen i undervisningen og på skolen mere personlig og lokal.  

Det lokale skaber tryghed og nærvær

Joan er på nuværende tidspunkt i praktik, og derfor kommer hun ikke dagligt på skolen under sit praktikophold. Men forleden dag blev hun ringet op af sin underviser, der ville høre, hvordan det stod til i praktikforløbet. En oplevelse der i Joans øjne meget godt sætter på spidsen, hvad erhvervsakademiet kan.

- Erhvervsakademiet er lokal og alle kender alle, og det kan jeg rigtig godt lide som person. Jeg vil have svært ved at passe ind på en stor uddannelsesinstitution, hvor du blot er et nummer i rækken.

58 % af de studerende på Erhvervsakademi MidtVest svarer ifølge en studievalgsundersøgelse, at erhvervsakademiets beliggenhed har stor betydning for studievalget, hvilket understreger, at mange af erhvervsakademiets studerende, gerne vil det lokale og nære, hvor der f.eks. er en tæt relation mellem underviser og studerende.

Praksisnære uddannelser til det lokale erhvervsliv

Erhvervsakademi MidtVest udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, og en fællesnævner for disse uddannelsestyper er, at der står erhvervsrettede og praksisnære i panden på dem. Erhvervsakademiets undervisningsform er en blanding mellem den boglige og praktiske læringsform. Og det praksisnære fokus er et af de tungtvejende argumenter for at vælge en videregående uddannelse på erhvervsakademiet. Særligt praktikforløb, som de fleste studerende kommer ud i på 4. semester, fremstår som en hjørnesten for det praksisnære fokus, og for de studerende er det også noget af det vigtigste i forhold til et fremtidigt job. 

– Det giver mig en mulighed for at anvende de ting, jeg lærer på studiet. På studiet kan man godt leve lidt i en osteklokke, så derfor er det genialt, at vi kommer ud i en virksomhed og får erfaring og udvidet netværket. For mig handler studiet i høj grad om at få noget viden og erfaring, som står sort på hvidt på CV’et, fortæller Nanna Christensen, der studerer til markedsføringsøkonom og på nuværende tidspunkt er i praktik for designvirksomheden Hübsch.