Hvorfor skal man studere til serviceøkonom på Erhvervsakademi MidtVest i Holstebro?

09. feb 2018

Kajsa Espelien er tidligere uddannelsesambassadør for serviceøkonom og har skrevet lidt om, hvorfor hun er tilfreds med sit valg om at studere til serviceøkonom på Erhvervsakademi MidtVest.

Unge kvinder der smiler

Jeg flyttede til Holstebro i sommeren 2017 for at starte på serviceøkonomuddannelsen. Jeg startede d. 28 August, og jeg har lige afsluttet mit første semester. Et spørgsmål jeg får rigtig ofte er, hvad er en serviceøkonom egentlig?

Det er jo det helt store spørgsmål – for hvad er det? Serviceøkonom er et abstrakt begreb, hvis du spørger mig. Det er meget forskelligt fra person til person, hvad man ønsker at stille op med uddannelsen.

"På uddannelsen lærer man utrolig meget på kort tid, og man bliver klædt på til at designe oplevelser"

Kajsa Espelien, uddannet serviceøkonom

Man kan i princippet bruge en serviceøkonom til alt, eftersom en serviceøkonom lærer rigtig mange forskellige ting under uddannelsen. Dog kommer det nok hovedsageligt til at være oplevelsesøkonomien, man bevæger sig over i, når man tager denne uddannelse. Der er så mange forskellige aspekter og retninger man kan vælge indenfor serviceøkonomuddannelsen, og det er det, jeg synes er det fedeste ved uddannelsen. Der er mulighed for at arbejde indenfor turisme, hotel- og restaurationsbranchen og sport og event, så der er noget for enhver smag.

Jeg har selv valgt Sport og Event som mit speciale, eftersom jeg har et ønske om at blive event-planlægger, når jeg er færdig. Jeg elsker det dynamiske miljø, hvor man har mulighed for at planlægge, kommunikere, tænke kreativt og ikke mindst arbejde med mennesker.

Serviceøkonomuddannelsen varer to år, og for mig er det perfekt. Tanken om at man ikke er forpligtet til yderligere 3 års studie, er noget der virkelig betyder meget for mig. Det overskueliggør uddannelsen. Man kan komme direkte ud på arbejdsmarkedet herefter, men man kan også bygge videre på sin uddannelse med en professionsbachelor i eksempelvis Innovation & entrepreneurship, Digital konceptudvikling eller International handel og markedsføring. Så hvis man ikke er helt klar til arbejdsmarkedet og ønsker at fortsætte, er muligheden også for det.

Når man læser til Serviceøkonom, skal man igennem fire semestre samt fire temaer og et 12 ugers praktikophold. Det 12 ugers praktikophold er en ting, som jeg er virkelig glad for, at vi skal. At man har mulighed for at komme ud i praktik og arbejde med ens teorier og få afprøvet alt, hvad man har lært, synes jeg er afgørende for indlæringen. Vores undervisning er en kombination af klasseundervisning, studiegruppetimer og facilitering (studiegruppetimer med underviser til stede).

På uddannelsen lærer man utrolig meget på kort tid, og man bliver klædt på til at designe oplevelser. Man lærer at arbejde med service, kreativitet og økonomi samt man får en masse gode arbejdsprocesser, man kan tage med sig videre i det virkelige liv. Det er altså en utrolig virkelighedsnær uddannelse, og det synes jeg er meget givende for de studerende.

Men hvorfor tage den på Erhvervsakademi MidtVest?

EAMV i Holstebro er en forholdsvis lille institution med fem forskellige uddannelser og ca. 200 elever. Dette er medvirkende til, at man som studerende får meget bedre forhold – hvis du spørger mig. Som studerende er der mulighed for at lære andre elever på tværs af årgangene og uddannelserne og dermed netværke på denne måde. Der er ikke så mange undervisere, så der er mulighed for at skabe en god relation, og dermed er det nemmere at opnå et bedre resultat i sidste ende, hvilket jeg ser som en kæmpe fordel. På EAMV kommer man også, som nævnt tidligere, ud i 12 ugers virksomhedspraktik, hvilket gør at man kan afprøve teori i praksis og udfolde sig med opgaven.

Udover at du lærer en masse, er der også mange gode faciliteter på EAMV. Det er en lækker skole, og både afdelingen i Holstebro og Herning har meget attraktive lokaler. Til sidst men ikke mindst er det jo bare et plus, at kantinen er utrolig lækker og god.

Med Serviceøkonomuddannelsen er der altså uendelig mange muligheder, så hvis dette lyder som noget for dig, synes jeg bestemt du skal prøve det af. Jeg nyder at gå på EAMV i Holstebro, og jeg er sikker på, at mit valg af uddannelse er det helt rigtige.

 

Bliv serviceøkonom

På den 2-årige erhvervsakademiuddannelser bliver de studerende rustet til at skabe oplevelser med service, kreativitet og økonomi for øje. Efter endt uddannelser kan de blive alt lige fra event- og turismekoordinator til hotel manager og projektmedarbejder.

Læs mere