Fag på Innovation og entrepreneurship
De obligatoriske og lokale fagområder er placeret på 1. og 2. semester. Dem kan du læse mere om her.
1. semester:
Innovation
Du lærer at håndtere og lede kreative processer samtidig med at arbejde målrettet og struktureret. I den forbindelse er målet, at du skal opnå indsigt i egne styrker og svagheder i forhold til at skabe de bedste kreative og innovative løsninger i samarbejdet med andre. Der arbejdes med udgangspunkt i egen eller i eksisterende virksomheder. Du lærer at bruge forskellige kreative metoder i praksis.
Entrepreneurship del 1
Faget har til formål at udvikle dit mindset, så du bliver i stand til at identificere og udnytte potentielle muligheder, og lære af fejl og ikke er bange for at begå dem. Fejl er læring. Vi har fokus på at handle entreprenant, på social entreprenørskab og på at teste og eksperimentere.
Ledelse del 1
Du kommer til at arbejde personlig kompetenceudvikling, selvindsigt og selvledelse. Du får indsigt i innovative kompetencer, i hvordan teams ledes og udvikles og i hvordan innovative projekter ledes.
Virksomhedsdrift
Du lærer de nødvendige redskaber indenfor virksomhedsdrift herunder salg, økonomi og marketing. Der tages udgangspunkt i din egen virksomhed eller i eksisterende virksomheder.
Du lærer at bruge nøgletal, lave budgetter og nulpunktsberegninger mm
Videnskabsteori og metode
Faget giver dig en grundlæggende forståelse af de paradigmer, teorier, metoder og teknikker, der relaterer sig til innovation og entrepreneurship. Du lærer desuden at søge og indsamle informationer, samt at evaluere og formidle det indsamlede på et akademisk og videnskabeligt niveau.
2. semester:
Forretningsudvikling
Faget gør dig i stand til at identificere, vurdere og handle på strategiske vækstmuligheder for både nystartede og etablerede virksomheder. Med udgangspunkt i en virksomheds udviklingsstadie skal du kunne vurdere, begrunde, vælge og implementere de rigtige tiltag for at understøtte væksten i din virksomhed eller i eksisterende virksomheder. Du lærer at bruge forretningsudviklingsmetoder i praksis.
Ledelse del 2
Faget giver dig de nødvendige ledelsesmæssige redskaber til at håndtere overgangen fra at være nystartet virksomhed til at være en virksomhed i vækst og du lærer, hvordan du kan skabe innovative organisationer og innovative processer gennem innovationsledelse. Du bliver trænet i at kunne lede en forandringsproces i såvel din egen som i en eksisterende virksomhed.
Entrepreneurship del 2
Her arbejder vi videre med entrepreneurship herunder brug af forretningsmodeller, hvordan du og dit team gør jeres idé klar til at blive lanceret på markedet. Vi arbejder også med intrapreneurship, som handler hvordan du skaber udvikling i en eksisterende virksomhed.
Valgfag
Du skal vælge et valgfag på 2. semester. Valgfagene tilbydes på tværs af de tre top-up-uddannelser på EAMV og du får her mulighed for at networke med studerende fra flere uddannelser. Hvilke valgfag som oprettes afhænger af, hvordan tilmeldingerne fordeler sig fra år til år. Eksempler på valgfag:
Kommunikation og konflikthåndtering
Hvor du lærer at analysere og håndtere konflikter. Du lærer at forstå, hvordan kommunikation kan være med til at optrappe eller nedtrappe konflikter.
Data-visualisering
Hvor du lærer at arbejde værdiskabende med en virksomheds eksisterende datagrundlag og at hente nye indsigter i eksisterende data. Faget gør dig i stand til at bearbejde og visuelt formidle komplekse datasæt, således at disse for eksempel kan anvendes til at optimere marketingindsatser, større ledelsesbeslutninger og lignende.
Design Thinking i praksis
Du lærer at arbejde nytænkende med brugerinvolvering, problemløsning og design - kerneområderne inden for design thinking og du bliver i stand til at tilrettelægge og gennemføre innovative designevents og -projekter.
Kulturforståelse
Hvor du lærer at indgå i faglige samarbejder i en international kulturel kontekst. Du bliver i stand til at identificere ligheder og forskelle mellem forskellige kulturer og får mulighed for at forbedre dine kompetencer indenfor tværkulturelt samarbejde.
Deleøkonomi og social entreprenørskab
Her lærer du, hvordan du kan skabe en forretning indenfor deleøkonomien.
På uddannelsen skal du gennemføre to tværfaglige obligatoriske læringsaktiviteter.
På første semester arbejder du med idéskabelse i forbindelse med iværksætteri. Idéarbejdet kan ende ud i deltagelse i Fonden for Entreprenørskabs idékonkurrence.
På anden semester arbejder du med forretningsudvikling i en eksisterende virksomhed og kommer til at arbejde i praksis med metoder og processer indenfor innovativ forretningsudvikling.