"Det er en hobby, jeg har været så heldig at få som job”

05. apr 2019

Justin Hammershøj brænder for at skabe liv og aktiviteter for mennesker, som han realiserer i jobbet som eventkoordinator i Holstebro Kommune. Uddannelsen som serviceøkonom og en professionsbachelor i innovation & entrepreneurship hos Erhvervsakademi MidtVest gav Justin værdifulde værktøjer med i rygsækken.

Ung mand i byen

Fra Open Air til serviceøkonom

Da Justin Hammershøj som 19-årig studerede på Holstebro Handelsskoles Eventlinje kom han i praktik som event-elev på Radio Viborg. Her blev han hurtigt bekræftet i, at han ville gå efter en karriere inden for oplevelsesøkonomi.

”Jeg var for eksempel med til at arrangere Open Air koncert på Hjultorvet midt i Viborg. Det var selvfølgelig sindssygt hårdt, men samtidig gav det en fed fornemmelse i maven, da det vi havde arbejdet frem imod, endelig lykkedes,” siger han.

Et fundament til at komme ud og arbejde 

Næste naturlig skridt i jagten på drømmejobbet som eventkoordinator blev uddannelsen som serviceøkonom med speciale i sport og event hos Erhvervsakademi MidtVest. Sidenhen tog Justin også en professionsbachelor i innovation & entrepreneurship på erhvervsakademiet.  

”Det var en rigtig god kombination for mig. Serviceøkonomuddannelsen gav et fundament til at komme ud og arbejde med aktiviteter og events. Derefter ønskede jeg også at styrke mine kompetencer i projektledelse. Her er professionsbacheloren i innovation & entrepreneurship et oplagt valg,” siger han.

"Derefter ønskede jeg også at styrke mine kompetencer i projektledelse. Her er professionsbacheloren i innovation & entrepreneurship et oplagt valg".

- Justin Hammershøj, Eventkoordinator, Holstebro Kommune

Kobler teori med praksis

Den toårige serviceøkonomuddannelse hos Erhvervsakademi MidtVest ruster de studerende til at skabe oplevelser med service, kreativitet og økonomi for øje. En serviceøkonom kan gå direkte ud på arbejdsmarkedet og få et job som eventkoordinator eller projektmedarbejder. Der er også gode muligheder for at få et job i turisme- eller restaurationsbranchen.

”På serviceøkonomuddannelsen lærte jeg eksempelvis, hvordan jeg kobler teori med praksis på en meningsfuld måde. Skolen var også rigtig god til at invitere virksomheder og personer ind, der var relevante for vores uddannelsen. Det fik jeg rigtig meget ud af,” fortæller Justin.

Den halvandenårige professionsbachelor i innovation & entrepreneurship er for studerende, der ønsker ekstra kompetencer indenfor ledelse og innovation. Her lærte Justin for eksempel om idéudvikling, moderne ledelsesredskaber og udviklingsprocesser. 

”Overordnet gav professionsbacheloren mig nogle konkrete og værdifulde værktøjer i forhold til, hvordan du leder og skaber struktur i større projekter, så det kommer til at spille sammen i en harmonisk helhed.”    

Knokler mere end 50 timer

Som eventkoordinator i Holstebro Kommune er Justin i dag bindeledet, når en frivillig ildsjæl for eksempel kommer til kommunen med en idé til et arrangement. Herefter er Justin med på hele vejen fra idefasen til det endelige klimaks, når arrangementet føres ud i livet.

 ”Man kan godt kalde det en hobby, som jeg har været så heldig at få som job. Det kan da godt være, at man som eventkoordinator har arbejdsuger, hvor vi knokler mere end 50 timer. Det er dog det hele værd, når man for eksempel oplever tusinder af mennesker, der har en fest og nyder deres lørdag aften sammen.”

"Man kan godt kalde det en hobby, som jeg har været så heldig at få som job"

   - Justin Hammershøj, Eventkoordinator, Holstebro Kommune.

Praktikken er afgørende 

Justin Hammershøj er efterhånden blevet en dreven og erfaren eventkoordinator med store arrangementer på CV’et som Open Air koncert, ”Byens Bedste” Awardshow og Vejfest i Vest, der var en kæmpe vejfest i forbindelse med åbningen af Holstebromotorvejen. Han slutter af med et råd til studerende, som ønsker den samme karrierevej som ham selv.

”Det er ekstremt vigtigt, at du i god tid gør dig tanker om, hvad du vil med sin uddannelse. For eksempel er praktikken helt afgørende. Det er her, du kommer ud til en potentiel arbejdsgiver og viser, hvad du kan og brænder for,” slutter Justin Hammershøj. 

 

Bliv serviceøkonom

På den 2-årige erhvervsakademiuddannelser bliver de studerende rustet til at skabe oplevelser med service, kreativitet og økonomi for øje. Efter endt uddannelser kan de blive alt lige fra event- og turismekoordinator til hotel manager og projektmedarbejder.

Læs mere

Innovation og entrepreneurship

På den 1,5-årige professionsbacheloruddannelse i innovation og entrepreneurship arbejder de studerende med kreativ idégenerering, innovative processer, innovationsledelse og forretningsudvikling enten i egen virksomhed eller i en allerede eksisterende virksomhed.

Læs mere