Velux vinder specialpris ved Årets Erhvervsakademipraktik 2022

01. jun 2022

Onsdag eftermiddag den 25. maj er de helt store smil fundet frem blandt Velux-repræsentanterne i Industriens Hus i København. Med rette. Virksomheden har netop modtaget Juryens Specialpris ved prisfesten Årets Erhvervsakademipraktik 2022.

Medarbejdere fra Velux og Erhvervsakademi MidtVest står i stor gruppe sammen
Både Velux og Erhvervsakademi MidtVest var stærkt repræsenteret ved Årets Erhvervsakademipraktik 2022, hvor Velux og Johanne Helene Kjær vandt Juryens Specialpris.

For syvende gang er der uddelt priser til Danmarks bedste praktikophold for de studerende på landets otte erhvervsakademier, da studerende, virksomheder og repræsentanter fra erhvervsakademierne onsdag den 25. maj var samlet ved Dansk Industri i Industriens Hus i København.

Og denne gang blev resultatet stor hæder til det midt- og vestjyske.

Vinduesproducenten Velux i Thyregod stikker af med Juryens Specialpris på baggrund af en indstilling fra EAMV-studerende Johanne Helene Kjær, der har haft et 3-måneders praktikophold i virksomheden som en del af sin uddannelse til produktionsteknolog.

"Jeg har glædet mig til at fortælle om, hvor gode Velux har været til at støtte mig og investere deres tid i min udvikling."

- Johanne Helene Kjær, produktionsteknolog og praktikant ved Velux

Stor stolthed hos Velux

Blandt de fremmødte Velux-medarbejdere er en tydeligt stolt Anders Laursen, der er VOS Manager og tidligere praktikvejleder for Johanne Helene Kjær.

”Vi havde slet ikke turde håbe på det. Men vi har bare haft et helt unikt og forrygende praktikophold med Johanne”, udtaler Anders Laursen efter tildelingen af prisen.

Også Johanne Helene Kjær er glad for konkurrencens udfald.

”Det er megafedt og stort at opleve det. Jeg bliver helt rørt. Jeg er så glad for, at jeg kan hylde Velux for alt det, de har gjort for mig,” siger den tidligere praktikant.

Praktikanterne måtte arbejde for priserne

Til dagens nationale prisfest har der været én studerende fra hver af landets otte erhvervsakademier, der selv har udvalgt deres deltager.

De tidligere praktikanter har dagen igennem holdt oplæg om deres praktikvirksomhed og argumenteret for, at netop deres praktikophold kvalificerer sig til Danmarks bedste.

”Det var meget specielt at pitche på scenen og jeg var ret nervøs. Men jeg har glædet mig til at fortælle om, hvor gode Velux har været til at støtte mig og investere deres tid i min udvikling”, siger en glad Johanne Helene Kjær. 

Bag om Årets Erhvervsakademipraktik

Årets Erhvervsakademipraktik blev første gang uddelt i 2016 og i år havde i alt 275 praktikanter fra landets otte erhvervsakademier indstillet deres praktiksteder til store skulderklap ved at nominere dem. Ved den nationale konkurrence uddeles i alt tre priser.

Juryens specialpris går til en praktikvirksomhed, som har givet praktikanten et godt praktikophold og som generelt gør et stort arbejde for at udvikle samfundet. Det er en pris til praktikvirksomheden, der skiller sig ud fra mængden.

 

Bliv produktionsteknolog

På den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til produktionsteknolog lærer de studerende at produktudvikle, planlægge, optimere og konstruere i en produktionsvirksomhed. Kort sagt at følge processen fra idé og konstruktion til produktion og salg.

Læs mere