Studieportræt: Fra gamer til iværksætter

14. dec 2017

Nikolaj Høj Nielsen er til daglig studerende på professionsbacheloren i 'Innovation og entrepreneurship' på Erhvervsakademi MidtVest i Herning og er i skrivende stund ved at lægge sidste hånd på sin bacheloropgave. Men ved siden af studiet er han i gang med at gøre sin fritidsinteresse inden for Gaming og Esport til en levevej.

Studerende på tvmv

Fra gamer til iværksætter

Counter-strike, Heartstone, FIFA, Battlefire mm. er navnene på online computerspil, hvor der dystes mod – i princippet – alle i verden. Det kaldes Esport og er blevet et populært og kult fænomen blandt ungdomsgenerationen anno 2017. Og studerende på Erhvervsakademi MidtVest i Herning, Nikolaj Høj Nielsen, er ingen undtagelse.

Faktisk er han så god til Esport, at han netop er vendt hjem fra Barcelona, hvor han kvalificerede sig til finalen i World Electronic Sport Games, der finder sted i Kina til næste år.

"På ’Innovation og entreprenørskab’ får vi mulighed for at komme i praktik, og jeg valgte min egen virksomhed. Uden muligheden for at komme i praktik, havde jeg ikke startet min egen iværksættervirksomhed."

Nikolaj Høj Nielsen, Innovation og entrepreneurship

Men fremtiden for Nikolaj er ikke at blive fuldtidsprofessionel Esport-udøver, men i stedet bruge sin viden om Esport til at skabe sig en levevej og hjælpe andre med at blive klogere på Esport. Derfor valgte Nikolaj i 2016 at starte på Erhvervsakademi MidtVests professionsbacheloruddannelse ’Innovation og entreprenørskab’ og dermed få færdigheder i at opstarte egen virksomhed.   

"Jeg valgte at studere på ’innovation og entreprenørskab’-linjen, fordi jeg ønskede at få viden og læring om, hvordan jeg skulle få omsat min viden om Esport til et forretningskoncept," fortæller Nikolaj høj Nielsen.

Forretningskoncept med uddannelse og arrangementer

I oktober 2017 blev forretningskonceptet født. Nikolaj har sammen med to venner opstartet sin egen Esport-virksomhed, der går under navnet Esport Explorer.

"Esport Explorer tilbyder Esport-uddannelseskurser til folkeskoler, arrangerer Esport events til fester og arrangementer, der kan være et alternativ til bowling eller anden form for underholdning, og forestår Esport-rådgivning til virksomheder, der gerne vil bruge Esport aktiv," fortæller Nikolaj og fortsætter:

"På ’Innovation og entreprenørskab’ får vi mulighed for at komme i praktik, og jeg valgte min egen virksomhed. Uden muligheden for at komme i praktik, havde jeg ikke startet min egen iværksættervirksomhed. Det er det gode ved uddannelsen, at muligheden for at afprøve det teoretiske i praksis er til stede," fortæller Nikolaj til slut.

TV Midtvest har lavet et indslag med Nikolaj og hans tvillingbror, Frederik, om deres store interesse inden for Esport. Du kan se indslaget på TV Midtvest her.

 

Innovation og entrepreneurship

På den 1,5-årige professionsbacheloruddannelse i innovation og entrepreneurship arbejder de studerende med kreativ idégenerering, innovative processer, innovationsledelse og forretningsudvikling enten i egen virksomhed eller i en allerede eksisterende virksomhed.

Læs mere