Praktikforløb i Eurowind Energy A/S kåret som årets bedste

16. maj 2019

Når en praktik er bedre end de andres og det skal anerkendes på en anderledes måde, kan de studerende indstille deres praktikvirksomhed til "Årets Praktik", dette gjorde El-installatør Anders Olesen, og han vandt!

2 Studerende afslutter praktik
Søren Jeppesen til venstre i billedet, var glad for prisen og titlen som blev overrakt af Erhvervsakademi MidtVest d. 02. maj. På billedet ses også Anders Olesen, som havde nomineret praktikstedet.

Virksomheden Eurowind Energy A/S, der bl.a. opfører vindmølleparker og har hovedsæde i Hobro, har åbnet dørene for el-installatørstuderende Anders Olesen og inddraget ham i virksomhedens opgaver på lige fod med andre ansatte.

”Hej Anders – det glæder mig at kunne fortælle, at din nominering til Årets Praktik EAMV 2019 har vundet”

Sådan starter telefonsamtalen med Anders Olesen, som læser til El-installatør på Erhvervsakademi MidtVest.
Han havde nomineret sin praktikvirksomhed Eurowind Energy A/S til ”Årets Praktik EAMV” og en tydelig glad Anders Olesen er stolt af sejren.

”Det er rart at kunne give lidt igen, til en virksomhed som har gjort så meget for mig” fortæller Anders Olesen.

Erhvervsakademi MidtVest havde modtaget 15 nomineringer men juryen – bestående af uddannelseschefer og rektor – var ikke i tvivl, Anders Olesens nominering var den bedste.

”Jeg har fået en kæmpe portion ansvar, og jeg er blevet taget imod som en af deres egne"

- Anders Olesen, El-installatør

Den bedste nominering

Juryen valgte Eurowind Energy, da praktikforløbet i deres øjne ligger i top på alle parametre, vurderet ud fra faglige- og personlige kompetencer og hvordan teori til praksis blev kædet sammen.

”Der var ingen tvivl om, at det var et godt match mellem virksomhed og praktikant.” udtaler uddannelseschef Hans Jørgen Skriver.

Masser af ansvar

Anders Olesen fortæller selv om sin praktik:
”Jeg har fået en kæmpe portion ansvar og fået tildelt de ressourcer, som jeg har skullet bruge for at nå til ende med det jeg ville.
Jeg er blevet taget imod som en af deres egne, hvilket har været medvirkende til min personlige udvikling og læring.”

Videre om praktikken fortæller Anders Olesen:

”I de projekter jeg har været en del af, er jeg blevet involveret på lige fod med andre projektansvarlige, og har været med til alle møder omhandlende de projekter.
I stedet for at skulle spørge min leder om noget hver gang, har jeg "bare" fået tildelt ansvaret for de projekter og har selv skulle rette henvendelse til producenter og skulle sammensætte produkter vi kunne anvende til projektet.

Kort og godt, fuldstændig frie tøjler, da de stoler på min dømmekraft og mine evner, hvilket er super motiverende.”

Gensynsglæde og skulderklap

D. 02. maj 2019 kørte uddannelseschef Anette Becker og uddannelsesleder Niels Christian Overgaard til Hobro sammen med Anders Olesen, for at overdrage prisen til Søren Jeppesen, general manager, hos Eurowind Energy, som gennem praktikperioden har været kontaktperson for Anders Olesen.

Der var gensynsglæde og man var ikke i tvivl om, at Anders Olesen havde været ”en del af flokken” i de 12 uger han havde været i praktik i virksomheden.

Søren Jeppesen fortæller:

”Vi har været meget glade for at have Anders Olesen i praktik hos os.
Anders har et godt humør og et åbent sind, og han har været en meget engageret og vellidt praktikant, der hurtigt blev en del af vores virksomhed.
Han gik til de opgaver, der blev ham stillet, med iver og gåpåmod, og han har været meget arbejdsom både med teoretiske og praktiske opgaver.
Derudover har han haft let ved at indgå i samarbejde og har været god til at bidrage med nye ideer og vinkler.”

Fakta om Årets Erhvervsakademipraktik

Hvert år er ca 350 studerende fra Erhvervsakademi MidtVest i praktik.

Praktikken varer for de fleste uddannelser 12 uger og er en obligatorisk del på alle akademiets videregående uddannelser.

”Med kåringen af ”Årets Praktik EAMV” går vi som uddannelsesinstitution ud og anderkender og samtidig roser virksomhederne for det gode praktikophold og samarbejde, mens det samtidig er en god mulighed for de studerende at give deres praktikvirksomhed et velfortjent skulderklap.” fortæller Henriette Slebsager, rektor på Erhvervsakademi MidtVest.

Den landsdækkende finale og titlen som ”Årets Erhvervsakademi Praktik 2019” løber af stablen tirsdag d. 28. maj 2019 i Børssalen i København. Her skal Anders Olesens praktikforløb op imod vinderne fra landets øvrige syv erhvervsakademier.

 

Bliv el-installatør

På den 2-årige uddannelse til el-installatør får de studerende den lovpligtige autorisation og kan dermed gå ud og få ansvar i entrepriser, blive projektleder, rådgiver og teknisk ansvarlig eller starte din egen virksomhed.

Læs mere