Naturvidenskab i praksis som laborant

03. sep 2020

Jesper Brix Pedersen var længe i tvivl om, hvad han skulle uddanne sig til, men en studiepraktik på Erhvervsakademi MidtVest åbnede hans øjne op for laborantstudiet

Ung mand sidder på sofa

Fra studiepraktik til studerende

Da Jesper gik i 3g på htx i Skive, vidste han ikke, hvilken vej han gerne ville gå, men en studiepraktik på laborantuddannelsen afgjorde valget.

”Jeg var interesseret i det naturvidenskabelige felt, og jeg kunne rigtig godt lide, at uddannelsen er så praksisorienteret”, fortæller Jesper Brix Pedersen.

”Hvis man går og overvejer om laborantuddannelsen er noget for en, vil jeg sige, at det en rigtig god ide, hvis man er interesseret i mikrobiologi og kemi"

- Jesper Brix Pedersen, Laborant

Får lov til at prøve en masse

I dag går 22-årige Jesper Brix Pedersen på 3. semester af erhvervsakademiuddannelsen som laborant.

” Jeg er rigtig glad for uddannelsen, fordi vi selv får lov at prøve en masse ting, hvor vi bruger den teori, som vi har lært på klassen. Vi har nogle dygtige undervisere, der kan deres stof, men som vi samtidig også kan have det sjovt og rart med i klassen”, siger Jesper.

”Vi har en rigtig god klasse, synes jeg, hvor vi også laver forskellige ting uden for timerne som at bowle, tage ud at spise og holde fest.”

- Jesper Brix Pedersen, Laborant

Til februar skal Jesper i praktik på Højvang laboratorium i Holstebro, hvor han tidligere har haft weekendarbejde. Højvang laboratorium foretager prøvetagning og kemisk-mikrobiologisk analyse af badevand, drikkevand og spildevand.

Tingene skal være i orden

Færdiguddannede laboranter laver typisk analyser af fødevarer, miljøprøver eller materialer.

”Jeg har endnu ikke helt besluttet i hvilken retning, jeg gerne vil gå med min laborantuddannelse. Nu tager jeg først praktikken, og så ser jeg til det bagefter”, fortæller Jesper.

De studerende i Jespers klasse har meget forskellige baggrunde, men de fungerer godt socialt.

”Vi har en rigtig god klasse, synes jeg, hvor vi også laver forskellige ting uden for timerne som at bowle, tage ud at spise og holde fest.”

”Hvis man går og overvejer om laborantuddannelsen er noget for en, vil jeg sige, at det en rigtig god ide, hvis man er interesseret i mikrobiologi og kemi. Og så skal man kunne lide systemer, at tingene skal være i orden, og at man gør sit arbejde ordentligt og præcist”, afrunder Jesper Brix Pedersen.

 

Bliv laborant

På den 2,5-årige erhvervsakademiuddannelse til laborant får de studerende  kompetencerne til at kunne gøre karriere i et laboratorium og udføre analyser af bl.a. fødevarer, miljøprøver eller materialer.

Læs mere