Mange muligheder med en uddannelse som VVS-installatør

22. okt 2020

VVS-energispecialist Claus Frandsen tog springet og videreuddannede sig til VVS-installatør. I dag er han selvstændig og ser VVS-installatøruddannelsen som en rigtig god fremtidssikring.

Mand står foran Energi service bil
Claus Frandsen den større frihed som kompagnon i K.J. Energiservice i Sunds. Vejen dertil var uddannelsen til VVS-installatør.

Lærer mere om den tekniske side af VVS

41 årige Claus Frandsen havde, siden han blev udlært som VVS-energispecialist fra Herningsholm Erhvervsskole, haft fast arbejde, men da han gik med tanker om at blive selvstændig, og han fik mulighed for at blive kompagnon i et VVS-firma, valgte han at søge ind på VVS-installatøruddannelsen på Erhvervsakademi MidtVest.

”Det er et krav, at man har en installatør-uddannelse for at blive selvstændig, og så giver den også en noget at falde tilbage på. Man lærer mere af den tekniske side af VVS at kende på uddannelsen, og derfor kommer man også til at lave andet og mere end det fysisk arbejde som VVS”, fortæller Claus Frandsen.

”I fremtiden kommer vi til at mangle VVS-installatører, så der er rigtig gode arbejdsmuligheder."

- Claus Frandsen, VVS-installatør

I dag er Claus kompagnon i K.J. Energiservice i Sunds, og han nyder den større frihed til selv at bestemme over sin dag, som det giver at være selvstændig.

”Som selvstændig er det jo ikke bare et 37 timers arbejde, men til gengæld har man en frihed til at tage en ekstra fridag, hvis man for eksempel har brug for det”, siger Claus.

Med en VVS-installatør-uddannelse i bagagen har man mange muligheder på hånden: Man kan som Claus blive selvstændig, men man kan også få ansvar i entrepriser, blive projektleder, rådgiver, teknisk ansvarlig, overmontør, eller blive beregner for større ingeniørvirksomheder.

Gode fremtidsmuligheder som VVS-installatør

”Da jeg begyndte på VVS installatør-uddannelsen, var jeg spændt på, om jeg kunne leve op til kravene, for det var mange år siden, jeg sidst havde været på skolebænken. Og det er en uddannelse, der kræver noget af dig, men vi lærte virkelig også noget og kom rigtig godt ind i reglerne, bygningsreglementet og manualer og så videre”, fortæller Claus.

I K.J. Energiservice er de i dag fire mand i firmaet, og de har ikke umiddelbart planer om at skulle vækste yderligere.

”Det fungerer rigtig godt som det er i dag, og vi har nok at se til, som det er nu, så vi skal ikke blive større”, siger Claus.

Claus ser gode arbejdsmuligheder for nyuddannede VVS-installatører.

”I fremtiden kommer vi til at mangle VVS-installatører, så der er rigtig gode arbejdsmuligheder. Og i dag er det jo sådan, at man som VVS-mand virkelig skal vide noget om regler og reglementer, og det kommer man til med en uddannelse som VVS-installatør, ” siger Claus Frandsen.

"Det er en uddannelse, der kræver noget af dig, men vi lærte virkelig også noget og kom rigtig godt ind i reglerne, bygningsreglementet og manualer og så videre”.

- Claus Frandsen, VVS-installatør

 

Bliv VVS-installatør

Med den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til VVS-installatør får de studerende den lovpligtige autorisation og bliver i stand til at varetage etableringen og installationen af vand, varme, gas og ventilation. 

Læs mere