Kvalitetssikring og kemiske processer er hverdagskost

10. mar 2020

Simone Reinau Orup fra Holstebro har altid været fascineret af laboratorier, kolber og kemiske processer, og derfor valgte hun at læse til laborant på Erhvervsakademi MidtVest.

Laborantstuderende i praktik
Laborantstuderende Simone Reinau Orup er lige nu i praktik ved Arla, hvor hun er med til at udføre kvalitetstest

I praktik hos Arla Foods

Iført standardudstyret, letvægts beskyttelsesbriller og blå kittel, byder 22-årige Simone Reinau Orup velkommen til mælkegiganten Arlas mejeri på Bülowsvej i Holstebro, hvor hun for tiden er i praktik.

”Det er et rigtig godt sted at være i praktik som laborantstuderende. Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med produkterne og kvalitetssikre. Jeg har fået lov til at være med i så mange ting her og har lært en masse”

- Simone Reinau Orup, laborantstuderende

Simone Reinau Orup går på 5. semester af den 2,5 årige laborantuddannelse, og hun bliver færdiguddannet som laborant til januar. 

”Så glæder jeg mig til at komme ud og arbejde fuldtid som laborant”, siger Simone. 

Passionen er gået i arv

Simone er nærmest opflasket med interessen for laboratorieudstyr, kemiteknologi og kvalitetskontrol med både en moster og mormor, der begge er uddannet laboranter og en mor, der også arbejder med fødevareteknologi med en uddannelse som procesteknolog bag sig. 

”Jeg læste dog først til veterinærsygeplejerske, men det sprang jeg fra, fordi det at skulle behandle og pleje meget syge dyr kom for tæt på. Så trives jeg langt bedre med arbejdet som laborant, hvor sikkerheden også skal være helt i top, men det ikke på samme måde er et spørgsmål om liv eller død”, fortæller Simone.

Laborant er den helt rigtige vej 

Selvom Simone nu glæder sig til at kunne skrive færdiguddannet laborant på CV’et, er det med stor glæde, hun ser tilbage på sin uddannelse:

”Det er en rigtig god uddannelse, som mange flere burde vælge. Det er en meget praktisk-orienteret uddannelse, hvor vi lærer teorien bag, men også er meget i laboratorie og laver analyser”.

”Der er et rigtig godt studiemiljø, hvor man hjælper hinanden på kryds og tværs af årgangene." 

- Simone Reinau Orup, laborantstuderende

"Når vi var i laboratoriet på skolen, var der både en underviser og assistent, vi kunne gå til med spørgsmål. Jeg synes, at skolen generelt er rigtig god til at samle os studerende op, så vi starter på et niveau, hvor alle kan være med”, siger Simone om sin studietid.

Simone fortæller, at hun har fundet sin helt rette hylde. Måske vil hun på et senere tidspunkt gerne yderligere specialisere og videreuddanne sig, men for nu vil hun se tiden an og glæde sig til at skulle arbejde som laborant. 

 

Bliv laborant

På den 2,5-årige erhvervsakademiuddannelse til laborant får de studerende  kompetencerne til at kunne gøre karriere i et laboratorium og udføre analyser af bl.a. fødevarer, miljøprøver eller materialer.

Læs mere