Klædt på til livet som selvstændig

17. dec 2018

Morsingboen Morten Poulsen afsluttede i 2016 den toårige el-installatøruddannelse hos Erhvervsakademi MidtVest. Her modtog han Installatørprisen, der tildeles eleven med det højeste karaktergennemsnit. Det samme år startede han Poulsen El-Service i Nykøbing Mors, der siden er udvidet med flere medarbejdere.

Elektriker ved stikkontakt
”Strøm til tiden” er mottoet for Morten Poulsens virksomhed ”Poulsen El-Service” i Nykøbing Mors. Siden startskuddet lød i 2016 er virksomheden flyttet i større lokaler og steppet op med to ekstra medarbejdere. Senest har virksomheden udvidet med en ny af

Fuld ordrebog som selvstændig el-installatør

Det er gået stærkt for Morten Poulsen, efter den 34-årige elektriker og tidligere professionelle håndboldspiller hos Mors-Thy færdiggjorde el-installatøruddannelsen hos Erhvervsakademi MidtVest i Herning i 2016. Uddannelsen var et skridt på vejen til at kunne udleve drømmen som selvstændig el-installatør.  

"Det er gået over al forventning, siden jeg startede Poulsen El-Service. Ordrebogen er fuld, og jeg har fået mange faste kunder, der har taget rigtig godt imod mig. Her to år efter jeg startede min virksomhed, er vi nu tre mand," fortæller han.

"Jeg var meget bevidst om målet for min uddannelse, der jo var at blive selvstændig. Men jeg ser samtidig en uddannelse, der åbner mange spændende jobmuligheder, hvis ikke man lige brænder for at blive selvstændig."

– Morten Poulsen, ejer, Poulsen el-service

Fokus fra dag ét

I 15 år arbejdede Morten Poulsen som elektriker i Nykøbing, men drømmen om at drive egen virksomhed pressede på. Det krævede dog først en autorisation som el-installatør.

"På det tidspunkt var el-installatøruddannelsen et skridt til at kunne udleve min drøm om at blive selvstændig. Flere af mine venner havde læst på Erhvervsakademi MidtVest i Herning og talte godt om stedet. Vi havde mange spændende og meget relevante fag, som hurtigt fangede min interesse."

Efter toårs studie modtog Morten Poulsen i 2016 Installatørprisen for den studerende på sin årgang, som havde færdiggjort el-installatøruddannelsen med det bedste karaktergennemsnit.

"Det gjorde mig selvfølgelig meget stolt. At modtage sådan en pris på et studie med højt fagligt niveau er for mig en stor anerkendelse og et bevis på, at en ekstra indsats gør en forskel. Jeg brændte for det, og min naturlige interesse for fagene gjorde, at jeg var meget fokuseret på min uddannelse fra dag ét," siger Morten og tilføjer om sin tid på Erhvervsakademi MidtVest:

"Vi havde et meget stærkt sammenhold i klassen, som gjorde det sjovt at komme hver dag. Vi havde gode, lærerige diskussioner på kryds og tværs og dygtige undervisere, der forstod at lære fra sig."

Et springbræt i karrieren

El-installatøruddannelsen er et fuldtidsstudie fordelt på fire semestre med ti ugers praktik i en virksomhed og en afsluttende eksamensopgave. Morten Poulsen læste på studiet i Herning, mens han passede sin nystiftede familie hjemme i Nykøbing Mors. 

"Jeg synes, el-installatøruddannelsen er en rigtig god mulighed for andre som mig, der har etableret sig med familie og hjem. Det er en kort og meget erhvervsrelevant uddannelse, hvor det ikke er nødvendigt at bo tæt på Aarhus eller Aalborg", fortæller han og fortsætter:

"Jeg var meget bevidst om målet for min uddannelse, der jo var at blive selvstændig. Men jeg ser samtidig en uddannelse, der åbner mange spændende jobmuligheder, hvis ikke man lige brænder for at blive selvstændig."

"Med uddannelsen som el-installatør er jeg blevet rustet med værktøjer, som har givet mig et fundament til at kunne tage velovervejede beslutninger. Det har været en spændende og lærerig proces fra opstart og til nu".

– Morten Poulsen, ejer, Poulsen el-service

Studerende på el-installatøruddannelsen undervises i tekniske fag såsom bygningsinstallation og automatik, teknisk beregning og elforsyningsanlæg, men også fag som erhvervsøkonomi og jura der retter sig imod det mere generelle arbejdsmarked.

Hårdt arbejde

Efter Morten færdiggjorde el-installatøruddannelsen hos Erhvervsakademi MidtVest i 2016, fik han autorisation til at kunne realisere drømmen om at starte egen virksomhed, Poulsen El-Service.

Siden da har han investeret meget tid og energi i at komme rigtigt fra start.

"Med uddannelsen som el-installatør er jeg blevet rustet med værktøjer, som har givet mig et fundament til at kunne tage velovervejede beslutninger. Men hvordan du driver din virksomhed, kan du aldrig læse dig 100 procent til. Der skal tilsættes en masse erfaringer, som du kun får ved hårdt arbejde ude i den virkelig verden. Det har været en spændende og lærerig proces fra opstart og til nu," slutter Morten.

 

Bliv el-installatør

På den 2-årige uddannelse til el-installatør får de studerende den lovpligtige autorisation og kan dermed gå ud og få ansvar i entrepriser, blive projektleder, rådgiver og teknisk ansvarlig eller starte din egen virksomhed.

Læs mere