Finansbachelor var den direkte vej til rigtige tal

12. jan 2023

23-årige Marcus Møller Sørensen er - efter de første måneder af sin praktik i Sydbank Herning – sikker på, at han er landet på rette hylde. Hans uddannelse som finansbachelor banede vejen og har givet nyttig basisviden, som gjorde det nemt at blive en ressource under praktikopholdet.

To mænd sidder og snakker ved et bord
Marcus Møller Sørensen læser til finansbachelor på EAMV i Herning og har prøvet teorien af i praksis med et praktikforløb ved Sydbank Erhverv.

Tal og penge med god kundekontakt

Marcus Møller Sørensen ligner nok rigtig mange andre unge mænd: Da han som 20-årig var færdig med handelsskolen, vidste han ikke helt, hvad han ville med sit liv. Men efter et par sabbatår, hvor han arbejdede som medhjælper på sin fars landbrug, vendte han tilbage på skolebænken på Erhvervsakademi MidtVest. 

- Jeg har altid godt kunne lide at arbejde med tal og penge og havde virksomhedsøkonomi på A-niveau på handelsskolen. Så jeg tænkte, at den finansielle sektor var noget noget for mig, siger den unge mand, der er på femte semester i sin finansbachelor og dermed i praktikforløb, som foregår hos Sydbanks erhvervscenter i Midtjylland.

"Det er en meget specialiseret opgave at være i en erhvervsafdeling. Men finansbacheloren er ganske enkelt skræddersyet til den moderne bankelev."

Michael Kirkeby, erhvervsdirektør Sydbank

- Undervejs i uddannelsen besluttede jeg mig for at prøve at blive bankmand. Jeg er en rimelig social fyr og kunne godt lide tanken om kundekontakten. Og jeg er i den grad landet det helt rigtige sted her hos Sydbank; jeg er helt åndssvagt glad for det, siger Marcus Møller Sørensen, der hos Sydbank har fået lov til at prøve kræfter med – som han siger – alt det, han er klar til. 

Her er praktikanter en vigtig ressource

Hos Sydbank har erhvervsdirektør Michael Kirkeby nemlig en helt klar strategi for, hvordan praktikanterne får den bedste oplevelse: De arbejder som studentermedhjælpere i månederne op til praktikken, og har således allerede kendskab til banken og bliver hurtigt en ressource frem for en byrde, når de starter i praktik.

- Når praktikanterne giver værdi til teamet fra dag ét og bliver set som en ressource af deres kolleger, bliver de også taget imod og inddraget på en helt anden måde, siger han og tilføjer:

- At komme ind som praktikant i en bank i dag er meget anderledes, end da jeg selv var elev. Det er en meget specialiseret opgave at være i en erhvervsafdeling. Men finansbacheloren er ganske enkelt skræddersyet til den moderne bankelev; de studerende kommer med de faglige kompetencer til at bidrage, og så er det op til os at bygge på med den praktiske erfaring.

En helt anden uddannelse

Marcus Møller Sørensens studietid blev ramt af corona-nedlukningen, men ikke desto mindre var studietiden noget helt andet end de studier, han tidligere har prøvet kræfter med. 

- Vi er der alle, fordi vi virkelig vil det. Man kan godt mærke, at vi alle har valgt en vej, der interesserer os. Vi fik et helt sindssygt godt sammenhold i klassen; et netværk, som jeg forventer at kunne komme til at bruge fremadrettet. Og så er underviserne altså noget helt for sig selv, siger han og peger blandt andet på, at de alle har erfaring fra erhvervslivet og ikke har været undervisere altid.

- De har en anden form for berøring med erhvervslivet og er helt tæt på virkeligheden herude. Så man får virkelig en god basisviden, som man hele tiden bruger i sin hverdag i praktikken. Det er vildt fedt at få lov til at koble teori med praksis, siger han.

Herning-uddannelse giver lokalt netværk

Den unge studerende glæder han sig over, at uddannelsen som finansbachelor nu findes i Herning. 

- Mange af os, har jo et lokalt netværk. Vi kender området, og mange af os ønsker at blive i området. Det giver gode muligheder for at praktikstederne kan holde på nogle af os efterfølgende – og vi kan fastholde vores lokale netværk, siger han og bliver bakket op af Michael Kirkeby.

"Jeg vil gerne blive her. Og jeg elsker at arbejde med erhvervskunder. Man har en tæt kontakt med kunderne og derfor bliver relationen også en anden."

Marcus Møller Sørensen, finansbachelor

- Tidligere lå den nærmeste finansbachelor-uddannelse i Aarhus, og når praktikanterne kom derfra og ingen tilknytning havde til Herning, lå verden jo åben for dem efter endt uddannelse. Det er langt nemmere for os at fastholde praktikanterne, når de har lokal tilknytning, siger han og understreger, at det ikke må få alle uddannelsesinstitutioner til at ønske sig samtlige uddannelser. 

- Kritisk masse og et fagligt miljø er en forudsætning for at lykkes. Derfor skal vi have modet til ikke at have alle uddannelser alle steder. Vi skal turde tænke større i stedet for at nøjes med at tænke på succes i vores egen andedam. Men det fornemmer jeg også, at Herning Kommune og Erhvervsakademi MidtVest har fint fokus på. 

For Marcus Møller Sørensen står et job hos Sydbank Erhvervscenter i Midtjylland efter endt uddannelse da også som nummer ét på ønskelisten. 

- Jeg vil gerne blive her. Og jeg elsker at arbejde med erhvervskunder. Man har en tæt kontakt med kunderne og derfor bliver relationen også en anden. Det kan jeg virkelig godt lide. Så jeg føler virkelig, jeg er landet det rigtige sted. 

 

Bliv finansbachelor

Den 3,5-årige uddannelse til finansbachelor giver de studerende kompetencerne til at få en karriere som rådgiver inden for bank, revision, realkredit, revision, ejendomshandel, ejendomsadministration eller pension.

Læs mere