Jeg ville dygtiggøre mig inden for VVS-branchen

01. feb 2019

For 4 år siden brød Lasse Olesen ud af de trygge rammer med fast arbejde og løn som VVS-tekniker for igen at hive lærebøgerne frem for at studere til VVS-installatør på Erhvervsakademi MidtVest i Herning. Årsagen var en investering i fremtiden.

Studerende arbejder foran sin computer
Lasse arbejder i dag som VVS-ingeniør for et rådgivende ingeniørfirma i Varde

 

Da Lasse i tidernes morgen blev uddannet som VVS-tekniker fra Herningsholm Erhvervsskole gik han ud og fik et fast job som VVS-tekniker, ligesom flertallet, der uddannes som VVS’er på erhvervsskoler, gør.

– Som VVS-installatør åbner der sig døre inden for rådgivningsbranchen, og som VVS-installatør bliver jeg i stand til at udføre beregninger og projekteringer, der er nødvendige for at kunne udføre et rådgivende arbejde. 

– Lasse Olesen, VVS-ingeniør

Men Lasse blev allerede efter 2 år som VVS’er bevidst om, at der var behov for at tage karrieren til genovervejelse og videreuddanne sig.

”Jeg startede på VVS-installatøruddannelsen på Erhvervsakademi MidtVest med en tanke om at dygtiggøre mig indenfor VVS-branchen. Jeg blev opereret i en skulder og med tanke på det lange, hårde fysiske arbejdsliv, som vi VVS’ere ender ud i, var det en investering i min fremtidige arbejdskarriere. Både økonomisk og fysisk.”

Åbner døre

Med en VVS-installatøruddannelse blev Lasse uddannet til selvstændigt at kunne planlægge, projektere og styre systemer inden for gas, ventilation og VVS, og det har givet nogle nye, spændende karrieremuligheder.

”Som VVS-installatør åbner der sig døre inden for rådgivningsbranchen, og som VVS-installatør bliver jeg i stand til at udføre beregninger og projekteringer, der er nødvendige for at kunne udføre et rådgivende arbejde. Med en VVS-teknisk baggrund kan man udføre håndværket, men er ikke i stand til at vide, hvorfor og hvordan det skal bygges, fortæller Lasse endvidere.”

Fra tekniker til ingeniør

I dag arbejder Lasse som VVS-ingeniør hos et rådgivende ingeniørfirma i Varde, hvor han varetager beregninger og projekteringer på VVS- og ventilationsprojekter indenfor større bolig- og byggeprojekter. Et job, der giver mening for fremtiden, og han håber at flere VVS’ere vil gøre det samme.

”De bør tænke sig om og investere de 2 år i deres liv på at få et arbejde, der ikke er så fysisk hårdt og som regel vil give dem en større indkomst, end de vil få som VVS-tekniker.”

 

Bliv VVS-installatør

Med den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til VVS-installatør får de studerende den lovpligtige autorisation og bliver i stand til at varetage etableringen og installationen af vand, varme, gas og ventilation. 

Læs mere