En bachelor med tal i

01. okt 2020

Susanne Lycke Larsson og Mathias Ramlov Nielsen er to af de i alt 22 studerende på den nystartede uddannelse til Finansbachelor på Erhvervsakademi MidtVest i Herning. Og det er de godt tilfredse med.

2 Studerende i playground

En drøm om ejendomsmægler

20-årige Mathias Ramlov Nielsen er vild med tal, så da Finansbacheloren kom på tavlen i Herning, var han sikker på, at det var noget for ham.

”Jeg har altid været god til det med tal. Derudover vil jeg rigtig gerne arbejde med mennesker, for eksempel med rådgivning eller salg. Så drømmen for mig er at blive ejendomsmægler”.

Den lille og trygge skole

Undervisningen på Finansbachelor-uddannelsen foregår som kombination af klasseundervisning og projektarbejde i grupper. Det har haft indvirkning på det sociale i klassen.

”Jeg kan godt lide det der med, at man har en fast base, hvor man er en del af klassen. Det giver en stor tryghed at være sammen med nogen, man kender”.

Med godt 550 studerende på gangene er Erhvervsakademi MidtVest en lille uddannelsesinstitution.

”Vi har et rigtigt godt forhold til underviserne. Jeg tror, at vi har en tættere relation end på et universitet. Det betyder fx, at vi altid tør stille spørgsmål, hvis vi er i tvivl om noget”.

Lokal er en fordel

Mathias Ramlov Nielsen er oprindeligt fra Bording og har taget HF i Ikast, men er nu flyttet til Herning for at være tættere på studiet.

”Jeg synes, at det er fedt at bo et sted, hvor jeg er kendt i området. Her har jeg allerede mange kontakter, og derfor ville jeg meget gerne blive her og studere. Jeg tror også, at det er en fordel, når vi skal i kontakt med erhvervslivet fx under vores praktik”.

En drøm om at hjælpe andre

Med en HHX i bagagen blev interessen for tal og økonomi en afgørende faktor, da 22-årige Susanne Lycke Larsson skulle vælge videregående uddannelse.

”Det er lidt skørt at sige, men jeg kan godt lide at se Luksusfælden. Den der del med at hjælpe andre med økonomien. Det tiltaler mig rigtigt meget”.

Meget relevant undervisning

På uddannelsen til finansbachelor møder de studerende en lang række fag inden for bl.a. økonomi, jura, salg og rådgivning.

”I undervisningen lærer vi om emner, der har stor relevans og foregår nu her. I erhvervsøkonomi har vi fx haft om, hvilken betydning Arnes Pension vil få for bankerne, og den økonomiske påvirkning af Corona-krisen”.

Også Susanna Lycke Larsson fremhæver underviserne som gode medspillere.

”Vi har gode undervisere på uddannelsen. De er dygtige til at forklare pensum og sørge for, at alle er med”.

En uddannelse med mange muligheder

Susanne Lycke Larsson har endnu ikke et bestemt job i kikkerten.

”Lige nu overvejer jeg enten at læse videre og tage en kandidat i samfundsvidenskabelig jura eller at søge en elevstilling inden for pension. Men jeg har også overvejet bankverdenen. Uddannelsen åbner så mange muligheder inden for forskellige erhverv. Det er noget af det, der er fedt”.

 

Bliv finansbachelor

Den 3,5-årige uddannelse til finansbachelor giver de studerende kompetencerne til at få en karriere som rådgiver inden for bank, revision, realkredit, revision, ejendomshandel, ejendomsadministration eller pension.

Læs mere