Charlotte Solgaards opskrift på succes

27. maj 2019

Med planlægning og målrettethed lykkedes det Charlotte Solgaard at lande et spændende job som HR Udviklingskonsulent i Herning Kommune. På Erhvervsakademi MidtVest fik hun blandt andet netværk til det lokale erhvervsliv.

Studerende på EAMV
Charlotte Solgaard tætte samarbejde med erhvervslivet i Herning var med til at sikre hende job efter endt uddannelse. Fotograf: Henrik Ole Jensen, Herning Folkeblad.

Charlotte Solgaard blev færdiguddannet i januar 2018 og sidder nu som HR Udviklingskonsulent i Herning Kommune med ansvar for mange medarbejdere. På professionsbacheloren Innovation og entrepreneurship hos EAMV fik hun en tæt kontakt til erhvervslivet igennem praktik og studiejob.

”Mange vil nok mene, jeg er lidt af en bonderøv, når jeg siger, at Herning er en storby. Byen er ikke større end, at et lokalt netværk kan være en stor fordel. Det har jeg – sammen med meget andet – haft mulighed for at udvikle ved Erhvervsakademi MidtVest.”


”Halvdelen af mine studiekammerater fra uddannelsen har sidenhen valgt at blive selvstændige. Jeg arbejder i en etableret virksomhed, men jeg kan bruge mange af de ting, jeg lærte på Innovation og entrepreneurship”

- Charlotte Solgaard, Professionsbachelor i Innovation og entrepreneurship

Charlotte kan trække en rød snor fra sit nuværende job helt tilbage til, da hun som teenager var frivillig ved større events såsom VM i håndbold og svømning.

”Jeg har studeret i Herning, haft praktikplads hos MCH Messecenter Herning og praktikophold ved VisitHerning. De valg var alt sammen rettet mod, at jeg ønskede et arbejde i Herningområdet. På den måde opbyggede jeg et lokalt netværk, der til sidst fik mig ansat på Rådhuset,” fortæller Charlotte.

Lederegenskaber og en solid værktøjskasse

På Professionsbacheloren i Innovation og entrepreneurship har Charlotte fået de kompetencer, der skal til for at bestride hendes nuværende stilling som HR Udviklingskonsulent i Herning Kommune.

”Fag som innovation, ledelse og virksomhedsdrift har givet mig en værktøjskasse, når det kommer til at udvikle forretningsideer og omsætte dem til virkelighed. Jeg har for eksempel lært meget om teamledelse, projektudvikling og den generelle økonomiske drift i en virksomhed, ” fortæller Charlotte.

”Erhvervslivet er næsten lige udenfor døren på Erhvervsakademi MidtVest. Det store fokus på erhvervserfaring og praktik er også vigtigt at få med i bagagen”

- Charlotte Solgaard, Professionsbachelor i Innovation og entrepreneurship

Uddannelsen i Innovation og entrepreneurship er også skræddersyet til dem, der ønsker at starte egen virksomhed efterfølgende. Med vejledning og korte dage på studie er der mulighed for at køre sin egen start-up ved siden af.

”Halvdelen af mine studiekammerater fra uddannelsen har sidenhen valgt at blive selvstændige. Jeg arbejder i en etableret virksomhed, men jeg kan bruge mange af de ting, jeg lærte på Innovation og entrepreneurship,” siger Charlotte.

For at lede må man kende sig selv

På Erhvervsakademi MidtVest har Charlotte lært en masse om at drive virksomhed. Hun har dog også lært, at hvis man skal følge med strømmen i et forandringspræget erhvervsliv, må man også kende sig selv. Igennem teamøvelser og personlighedstest har hun fået et bedre kendskab til sig selv, målgrupper og personlighedstyper.

”Vi lærte for eksempel at have et innovativt mindset. Vi havde personlighedstest, hvor det viste sig, at jeg ikke var særligt forandringsparat. Så tænkte jeg, hvis jeg skal overleve i dagens Danmark og få et spændende og udfordrende job, så er jeg nødt til at lære mig selv at være mere omstillingsparat,” siger hun.

Målrettet og målbevidst

Charlotte Solgaard har noget at sammenligne erhvervsakademiuddannelsen med. Tidligere læste hun erhvervsøkonomi på universitetet i Esbjerg. Hun foretrækker den mere intime undervisning, der for eksempel finder sted på Erhvervsakademi MidtVest.

”Man får en masse feedback, både på sit skolearbejde, men også i forhold til personlighed og ens teamarbejde. Og så sidder du blandt 20 andre i klassen og ikke 90, som jeg gjorde, da jeg læste på universitetet.”

Et godt studiemiljø er alfa og omega

Charlotte var glad for at starte på Erhvervsakademiet, som gav hende god mulighed for at udvikle sig. Dialogbaseret klasseundervisning og nærværende undervisere har været med til at skabe rammer for gode læringsvilkår. Og så hun mulighed for afprøve det, hun havde lært, ude i virkeligheden.

”Erhvervslivet er næsten lige udenfor døren på Erhvervsakademi MidtVest. Vi er ude og arbejde med cases i Herning erhvervsliv. Når man løser opgaver for dem, så bliver uddannelsen mere interessant. Det store fokus på erhvervserfaring og praktik er også vigtigt at få med i bagagen” slutter Charlotte. 

 

Innovation og entrepreneurship

På den 1,5-årige professionsbacheloruddannelse i innovation og entrepreneurship arbejder de studerende med kreativ idégenerering, innovative processer, innovationsledelse og forretningsudvikling enten i egen virksomhed eller i en allerede eksisterende virksomhed.

Læs mere