Byggekoordinator lander job hos praktiksted

28. apr 2022

32-årige Nicolai Chron Sørensen føler, han har fundet sin hylde i livet, efter byggekoordinatoruddannelsen hos Erhvervsakademi MidtVest har åbnet nye døre og han har fået job hos sin praktikvirksomhed, KT Erhvervsbyg

Mandlig studerende på uddannelse til byggekoordinator arbejder på computer med byggetegninger
Allerede inden endt uddannelse har 32-årige Nicolai Chron Sørensen sikret sig fastansættelse som byggekoordinator ved sin praktikvirksomhed KT Erhvervsbyg

"Jeg åd det hele råt. Det er megafedt med mere viden, og vi lærte 6000 forskellige ting bare i første semester!"

Begejstringen er ikke til at tage fejl af hos 32-årige Nicolai Chron Sørensen, der læser 4. og sidste semester på Erhvervsakademi MidtVests uddannelse til byggekoordinator.

Uddannelsen giver det tilbage, som man selv lægger i den; hvis man vil det, kan det bliver virkelig godt!

- Nicolai Chron Sørensen, byggekoordinator

Tilbage på skolebænken i 2 år

Med hus, bil og familie var det ellers ikke studier og SU, der stod øverst på ønskesedlen for to år siden. Men jobbet som gulvlægger, som Nicolai Chron Sørensen er uddannet som, blev for hårdt fysisk, så han var nødt til at overveje en ny vej.

"Jeg var ærlig talt lidt afskrækket. Både over at skulle på skolebænken igen efter ti år og over at skulle på SU, når man har mange faste udgifter. Så uddannelser på 3,5-4 år virkede helt uoverskuelige", fortæller Nicolai Chron Sørensen.

Han faldt ved et tilfælde over uddannelsen som byggekoordinator, og varigheden på blot to år virkede tillokkende. Da han havde hørt om uddannelsen, var han sikker.

"Og det var faktisk ret fedt at studere. Man skulle lige vænne sig til at have så meget fritid, men det gav mig mulighed for at drive mit eget gulvlæggerfirma ved siden af skolen", siger Nicolai Chron Sørensen.

Man vokser som menneske, når man får puttet mere viden ind i hovedet, så det har været ret fedt.

- Nicolai Chron Sørensen, byggekoordinator

Han peger på, at uddannelsen er en voksenuddannelse, hvilket undervisningen afspejler i sin frie undervisningsform med stort ansvar til den enkelte studerende.

Uddannelse med både økonomi og kommunikation

"Uddannelsen giver det tilbage, som man selv lægger i den; hvis man vil det, kan det bliver virkelig godt! Vi havde nogle superdygtige undervisere, som selv har været ude i store stillinger i store virksomheder, så de ved, hvad de taler om", siger Nicolai Chron Sørensen.

Han havde ikke tidligere beskæftiget sig med fag som økonomi og kommunikation, men synes, det var enormt spændende og nyttigt.

"Det er jo noget man bruger hele tiden. Eksempelvis kommunikationsdelen har givet mig et helt andet indblik i andre mennesker, så jeg meget bedre forstår, hvorfor vi alle skal tackles forskelligt. Man vokser som menneske, når man får puttet mere viden ind i hovedet, så det har været ret fedt", siger han.

Stort ansvar i praktikken

Allerede inden han begyndte på studiet, havde Nicolai Chron Sørensen lavet aftale om praktik med KT Erhvervsbyg, som han kendte fra tidligere. Og fra første dag på jobbet, har han elsket det.

"Jeg har været vildt glad for at være her. Min projektleder er meget pædagogisk og er nærmest blevet en slags mentor for mig. Jeg har fået ansvar og er blevet inddraget fra første dag", siger Nicolai Chron Sørensen, som er helt sikker på, at han er havnet på den rette hylde.

"Uddannelsen har givet mig en utrolig god allround viden, så jeg faktisk forstår, hvad der bliver talt om blandt kollegerne. Og så er det - lidt lige som når man lærer at køre bil - nu, jeg sådan rigtig skal til at lære faget."

Jeg vil gerne bygge på med mere viden og have endnu mere ansvar, det er langt vigtigere for mig end at få mere i løn; så det viser overfor mig selv, at jeg virkelig er havnet det rigtige sted", siger han.

Ansat inden sin sidste eksamen

Nicolai Chron Sørensen er allerede før den sidste eksamen blevet fastansat hos KT Erhvervsbyg og håber, at han kan blive der mange år endnu.

"Jeg forestiller mig, at jeg fremover - hele livet - kommer til at bygge på med ny viden og nye erfaringer, så jeg en dag får mine egne projekter at lede. Så uddannelsen har i den grad åbnet døre for mig - det er faktisk gået over al forventning."

"Så det er en supergod uddannelse, hvis man gider suge al den viden til sig, som uddannelsen giver mulighed for. Og sådan skal man bare fortsætte, når man kommer ud i en virksomhed: Hæng i, tag ansvar og stil spørgsmål", slutter han.

 

Bliv byggekoordinator

På den 2-årige erhvervsakademiuddannelse som byggekoordinator lærer de studerende at optimere byggeprocessen gennem trimmet byggeri og bedre kommunikation. Uddannelsen kan give job som fx byggeleder, projektleder eller konsulent.

Læs mere