Alsidigt praktikophold i Vestjysk Marketing

10. mar 2020

De tre studerende, Mathias, Simon og Kristoffer, er i gang med en uddannelse på Erhvervsakademi MidtVest. De unge mænd går på 4. semester og er startet i et tolv-ugers praktikforløb hos Vestjysk Marketing i Ringkøbing. De sidder i hver deres afdeling, hvor de kan udfolde og afprøve deres kompetencer.

3 Praktikanter hos Vestjysk marketing
Fra venstre: Ole Stampe Larsen (Digital Marketingchef), Boy Boysen (Direktør) og Anders Abrahamsen (Daglig Leder). De tre ledere tager sig godt af virksomhedens unge praktikanter.

Oplev virkeligheden med praktikophold

Vi er taget på besøg hos Vestjysk Marketing, som i øjeblikket har tre studerende fra Erhvervsakademi MidtVest i praktik. I praktikperioden får de studerende mulighed for at gøre sig bemærket hos virksomheden - på hver deres måde.

Mathias læser til markedsføringsøkonom i Skjern. Han er i praktik hos Vestjysk Marketings salgsafdeling og fortæller lidt om, hvordan det er:

”Det er enormt spændende at være hos Vestjysk Marketing. Virksomheden er meget alsidig, så der er stor forskel i de daglige opgaver. Der er mange unge mennesker, der har baggrund som enten praktikant eller elev, hvilket skaber en god dynamik.”

På samme uddannelse, i Herning, finder vi Simon på 24 år. Han sidder i den digitale marketingsafdeling, hvor arbejdsopgaverne varierer hver eneste dag:

”Jeg elsker variationen af opgaver i vores afdeling. Den ene dag arbejder jeg med SEO-indhold på hjemmesider, den anden med Sociale Medier, eller tekstforfatteropgaver. Der findes ikke to dage, der er ens.”

- Simon, markedsføringsøkonom og praktikant hos Vestjysk Marketing

Praktikvirksomheden er topprofessionel

Den sidste praktikant, Kristoffer, er ved at afslutte sin uddannelse som Multimediedesigner. Han sidder i webudviklingsafdelingen i Vestjysk Marketing. Om sin afdeling og sit arbejde siger Kristoffer:

”Det er kæmpe fed at komme ud og blive en del af Vestjysk Marketing. De har nogle virkelig dygtige udviklere, som sætter et højt niveau i dagligdagen. Det er et nørdet fag og jeg glæder mig til at tilegne mig større viden, udvikle mig og blive en endnu større nørd.”

- Kristoffer, multimediedesign og praktikant hos Vestjysk Marketing

På trods af, at de sidder i hver sin afdeling, har de et fælles standpunkt. Virksomheden går meget op i, at deres medarbejdere har det godt. Medarbejderplejen afspejler sig tydeligt i deres faglige kompetencer. 

”Alle er topprofessionelle. De har hver deres ekspertiseområde, som de går i dybden med. Mentaliteten i de forskellige afdelinger er, at du skal have lyst til at være den bedste inden for dit område, og det passer os helt perfekt.” – udtaler Simon.

Unge talenter er vigtige for kompetenceudviklingen

Afslutningsvis uddybes det, hvilke fordele en virksomhed kan drage nytte af, ved netop at erhverve sig praktikanter til virksomheden. Vestjysk Marketings direktør, Boy Boysen, udtaler følgende:

”Når vi samarbejder med praktikanter, er det naturligvis ikke blot for at gi’ de unge praktikanter én fornemmelse af hvordan arbejdet på et bureau er. Det er heldigvis lykkedes os at fastholde mange af de praktikanter vi har haft fornøjelsen af at have ansat gennem tiderne.

"Praktikperioden er faktisk vores primære rekrutteringsmetode. Den giver os nemlig en unik mulighed for at lære hinanden at kende."

- Boy Boysen, direktør i Vestjysk Marketing

Alle studerende på Erhvervsakademi MidtVest i løbet af deres uddannelse i praktik i en virksomhed. 

Praktikforløbet er sammen med en praksisnær undervisning med til at gøre de studerende klar til det arbejdsliv, der venter efter endt uddannelse.
 

Bliv multimediedesigner

På den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til multimediedesigner lærer de studerende at designe digitale oplevelser, udvikle hjemmesider og apps samt lave godt content. De kan fx. få job som frontend designer, frontend developer, UX-designer eller SoMe Manager.

Læs mere

Bliv markedsføringsøkonom

Den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til markedsføringsøkonom er en bred uddannelse inden for salg og markedsføring, der åbner en masse døre. Vores studerende får job som fx SoMe Manager, marketingkonsulent eller salgsansvarlig.

Læs mere