Theis gik fra praktik til job

25. okt 2018

Theis Abildskov skiftede universitetslivet ud med en multimediedesigneruddannelse hos Erhvervsakademi MidtVest i 2016. Her fik han i højere grad mulighed for at bruge den viden, han tilegnede sig undervejs på uddannelsen. Theis startede dagen efter sin sidste eksamen i job hos online marketingbureauet Zen Media.

Ung mand ved pc
Theis Abildskov blev færdiguddannet multimediedesigner hos Erhvervsakademi MidtVest i Herning i sommeren 2018. Han gik direkte fra praktikant til fuldtidsansat hos det unge online marketingbureau Zen Media, der specialiserer sig i digital forretningsskab

Theis Abildskov læste erhvervsøkonomi på universitetet i Aalborg, da en ven fortalte ham om den toårige multimediedesigneruddannelse på Erhvervsakademi MidtVest. Han søgte med det samme en standby-plads og kom ind.

"Det var blandt andet det gode studiemiljø, der gjorde, at jeg hurtigt blev glad for studiet. Her havde man en relation til alle, hvorimod du på universitetet mest havde en relation til dem i  den studiegruppe, du sad i. På Erhvervsakademi MidtVest snakkede du vidt og bredt med alle på uddannelsen."

"Jeg lærte også meget om, hvordan du håndterer forskellige projekter og hvordan du indgår i teams. Alt det, som man skal bruge, når du skal ud i et rigtigt arbejde"

– Theis Abildskov, Online Marketing Manager, Zen Media

En bred uddannelse

Det var ikke bare det sociale, der ramte rigtigt for Theis.

Multimediedesigneruddannelsen har en bred vifte af kompetencegivende fag, hvor de studerende blandt andet beskæftiger sig med digital kommunikation, grafisk design, programmering og projektstyring.

"Jeg har fået en uddannelse med i bagagen, der kommer mig til gode hver dag, når jeg sidder og laver hjemmesider. Jeg bruger flere værktøjer og metoder herfra, særligt dem jeg har lært i design. Der kan jeg tage rigtig meget med."

– Theis Abildskov, Online Marketing Manager, Zen Media

"Det er rigtig fedt, at uddannelsen har været så bred. Man kommer ind på mange forskellige aspekter. Både i forhold til at bygge hjemmesider og designe dem. Det gælder samtidig alt det udenom; for eksempel kommunikationen med kunderne. Du lærer, hvordan du formidler det, som kunden ønsker - både skriftligt og visuelt."

På uddannelsen lærer de studerende at bruge tekst, billede, lyd, animereret grafik og video til at formidle sine – og sine kunders – budskaber. Ofte sker det i et sammensurium af forskellige medieformer, som en hjemmeside typisk består af.

"Jeg lærte også meget om, hvordan du håndterer forskellige projekter og hvordan du indgår i teams. Alt det, som man skal bruge, når du skal ud i et rigtigt arbejde," siger han.

Praktikforløbet var vigtigst

Det tager kun to år at uddanne sig til multimediedesigner hos Erhvervsakademi MidtVest. Den hurtige vej fra skolebænk til arbejdsmarked var dog ikke noget, der betød meget for Theis. Det gjorde praktikforløbet på 12 uger til gengæld.

"Det havde ikke betydet så meget for mig, om uddannelsen havde varet i to, tre eller fire år. Så længe jeg fik lov til at prøve de værktøjer af, som jeg havde lært på mit studie. Praktikken kan dog vise sig at være fordel, da det øger chancen for at komme direkte i job bagefter."

Theis mødte sin kommende arbejdsplads på Erhvervsakademi MidtVests praktikmesse, hvor akademiets studerende mødes med erhvervslivet og finder en virksomhed, de matcher med. Her faldt Theis i snak med en person fra online marketingbureauet Zen Media i Herning, der havde det, han søgte efter i en arbejdsplads. 

"Jeg kom ud i praktik, hvor jeg hurtigt fik lov til at arbejde med hjemmesideudvikling og SEO-arbejde, der går ud på at indrette en hjemmeside, så den for eksempel får flere hits på Google."

"Jeg har fået en uddannelse med i bagagen, der kommer mig til gode hver dag, når jeg sidder og laver hjemmesider."

– Theis Abildskov, Online Marketing Manager, Zen Media

Zen Media endte med at være så tilfredse med Theis’ indsats, at han blev tilbudt en stilling lige efter sin afsluttende eksamen på Erhvervsakademi MidtVest.

"Jeg havde min første arbejdsdag dagen efter den sidste eksamen, så det var lige på og hårdt", fortæller Theis med et smil.

Uddannelsen er med på arbejde

Theis begyndte at studere til multimediedesigner i 2016 og blev færdig i år. Uddannelsen er frisk i hukommelsen, og metoderne derfra bliver flittigt anvendt på Theis´ nye arbejdsplads hos Zen Media.

"Jeg har fået en uddannelse med i bagagen, der kommer mig til gode hver dag, når jeg sidder og laver hjemmesider. Jeg bruger flere værktøjer og metoder herfra, særligt dem jeg har lært i design. Der kan jeg tage rigtig meget med," fortæller han. 

 

 

Bliv multimediedesigner

På den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til multimediedesigner lærer de studerende at designe digitale oplevelser, udvikle hjemmesider og apps samt lave godt content. De kan fx. få job som frontend designer, frontend developer, UX-designer eller SoMe Manager.

Læs mere