Startede med en drøm om at blive læge
Emma drømte om at blive læge, men under et forløb på hendes ungdomsuddannelsen, hvor hun fik mulighed for at komme tættere på medicinuddannelsen, besluttede hun sig for, at det ikke var den rigtige retning for hende. Efter ungdomsuddannelsen prøvede Emma kræfter med salgstrainee, men mærkede hurtigt, at det ikke var det, der skulle være hendes fremtid. Derfor skulle der ske noget andet. En helt ny vej åbner sig.
Interessen for fødevarer blev vakt under ungdomsuddannelsen, hvor hun arbejdede med fødevarer. Det fik hende til at undersøge mulighederne for at uddanne sig inden for fødevarebranchen. I 2019 startede Emma derfor på procesteknologuddannelsen på Erhvervsakademi Midt Vest i Holstebro.
”Bare god fra dag et”
Emma fortæller, at studietiden var "bare god fra dag ét." Klassen bestod af studerende med forskellige baggrunde – nogle var slagtere, bagere eller noget helt tredje. Emma selv kom med en teoretisk baggrund fra HTX, hvilket gav hende et andet bidrag til fællesskabet. Det viste sig, at netop den mangfoldighed, der kendetegner fødevareindustrien, også var en stor styrke i klasseværelset.
Emma betegner ikke sig selv som særlig teoretisk anlagt, derfor er vekslingen mellem teori og praksis i enten proceslokaler eller laboratoriet virkelig vigtigt. Her bliver der opstillet små fødevarefabrikker, arbejdet med vækst af bakterier og alt det, som sker i større skala ude i virksomhederne. Det var rart kun at gå i skole i 1,5 år og så komme ud i virkeligheden – komme ud i praktikken og prøve alt af i praksis. Det gav hende større indsigt i fødevareproduktionen og styrkede hendes interesse for feltet.
Efter praktikken fik Emma job hos Vestjyllands Andel – et job, som Emma beskriver bare passede mega godt til hende. Det viste også vejen til at uddannelsen er bred og kan bruges til andet end ”menneskemad”.