Faglige lektioner

Vi tilbyder en række faglige lektioner, som kan inddrages i undervisningen på forskellige ungdomsuddannelser. Lektionerne faciliteres af vores dygtige undervisere, og emnerne spænder bredt fra oplevelsesøkonomi og revision til fødevareanalyser og kvalitetsbedømmelser.

 

Vi tilbyder følgende faglige lektioner 

 

Værdiskabelse igennem oplevelser

Igennem lektionen får eleverne indblik i, hvordan virksomhederne differentierer og skaber merværdi for deres kunder samt gæster igennem oplevelser. Oplægget er særlig relevant for elever fra EUX, EUD, HF og HHX. 

Revision og ekstern regnskab

Denne lektion inddrager flere øvelser, hvor eleverne blandt andet kommer til at arbejde med små bogføringsopgaver samt beregning af nøgletal. Oplægget kan tilpasses elevernes forudsætninger, alt efter om de er i gang med HF, HHX eller HTX. 

Sponsorkoncepter

Lektionen giver en smagsprøve på, hvordan klubber/foreninger kan arbejde med deres sponsorater for at give merværdi til sponsorerne ud fra fire hylder: eksponering, hospitality, afsætning og immaterielle rettigheder. 

Sensoriske analyser af fødevarer

I denne lektion arbejdes der særligt med sanserne, grundtræning og små tests, evt. på egne produkter. Varighed: 6 timer. Egner sig særligt til elever på naturvidenskabelige studieretninger samt elever på gastronomiske erhvervsuddannelser. 

Indhold af næringsstoffer 

I lektionen arbejdes der særligt med NIR og proteinbestemmelse. Varighed: 6 timer. Egner sig særligt til elever på naturvidenskabelige studieretninger samt elever på gastronomiske erhvervsuddannelser. 

Konsistensmålinger

I denne lektion arbejdes der særligt med TA og viskosimetre. Varighed: 3 timer. Egner sig særligt til elever på naturvidenskabelige studieretninger samt elever på gastronomiske erhvervsuddannelser. 

Mikrobiologiske fødevareanalyser 

I disse lektioner arbejdes der særligt med mikroorganismer i fødevarer, hurdleeffekter og praktiske analyser, evt. på egne produkter. Varighed: 3x3 timer. Egner sig særligt til elever på naturvidenskabelige studieretninger samt elever på gastronomiske erhvervsuddannelser. 

Anvendelse af hjælpestoffer i fødevarer 

I denne lektion arbejdes der særligt med følgende hjælpestoffer: stabilisator i klar dressing samt valleprotein i mayonnaise. Varighed: 4 timer. Egner sig særligt til elever på naturvidenskabelige studieretninger samt elever på gastronomiske erhvervsuddannelser. 

Kvalitetsbedømmelse af mel til brødbagning 

I lektionen arbejdes der med kvalitet af mel og brød med fokus på følgende: faldtalsanalyser, glutenvask og kvalitetsbestemmelse af egne bagte brød Varighed: 6 timer. Egner sig særligt til elever på naturvidenskabelige studieretninger samt elver på gastronomiske erhvervsuddannelser (særligt bager og konditor). 

 

Det praktiske

Hvor og hvornår lektionen skal finde sted, det aftaler vi sammen. Vores undervisere kommer gerne ud til jer, eller I er meget velkomne til at tage jeres elever med til et besøg på vores erhvervsakademi.

OBS: Nogle af de naturvidenskabelige lektioner kræver, at I kommer til erhvervsakademiet, så vi kan arbejde med vores faciliteter i laboratoriet og proceslokalet.

Kontakt brobygningskoordinator Simone Torp på mail sit@eamv.dk eller telefon 29698170 for at få en aftale på plads.