Christian og Jyske Bank i Herning er Danmarks bedste praktikmatch

23. maj 2025

Der var jubel og spontane omfavnelser, da Christian Søgaard, finansbachelorstuderende fra Erhvervsakademi MidtVest, og Jyske Bank i Herning blev kåret som vinder af DM i praktik 2025.

Et stærkt makkerskab mellem en bankrådgiverpraktikant og en bankafdeling vinder DM i praktik for erhvervsakademier 2025. En el-installatørstuderende og en julesweaterindkøber modtog også priser.

Der var jubel og spontane omfavnelser, da Christian Søgaard, finansbachelorstuderende fra Erhvervsakademi MidtVest, og Jyske Bank i Herning blev kåret som vinder af DM i praktik 2025. Prisen blev uddelt ved en festlig ceremoni på Scandic Kødbyen i København den 22. maj.

”Jeg er stolt over min praktikplads. Prisen er til dem,” sagde en rørt Christian Søgaard.

Juryen kom på en svær opgave

Bag kåringen stod en jury bestående af uddannelses- og forskningsordfører (S) Trine Bramsen, underdirektør i Dansk Erhverv Stine Pilegaard Jespersen og uddannelsespolitisk chefkonsulent i Teknisk Landsforbund Birgitte Grum-Schwensen.

De otte finalister blev vurderet på faglig og personlig udvikling samt den sociale oplevelse. Juryen fremhævede det tætte samarbejde og stærke læringsmiljø hos Jyske Bank i Herning.

Stolt og glad

Den 25-årige herningenser, der oprindeligt er fra Ikast, var overrasket over sejren:

”Det kom meget bag på mig, for de andre finalister var også virkelig gode.”

”Jeg har nydt praktikopholdet og udviklet mig både fagligt og personligt - specielt fordi jeg har haft en fantastisk afdeling med kolleger, der har været gode til at inddrage mig i opgaver og kundemøder. Jeg mødte glad ind hver morgen og var glad, når jeg kom hjem. Så jeg synes virkelig, de fortjente det,” fortæller den unge prismodtager.

Siden han var 16 år, har Christian Søgaard interesseret sig for investering. Derfor var han heller ikke i tvivl om sit uddannelsesvalg.

Med prisen følger en præmie på 10.000 kr. sponsoreret af HK Danmark. Dem vil Christian investere i aktier.

”Vi er utroligt glade og stolte. Prisen er en anerkendelse af hele afdelingens kollegaskab,” sagde en stolt René Andresen, markedsdirektør i Jyske Bank Herning.

Fra venstre, Michael Vith - lektor ved EAMV, Christian Søgaard - finansbachelorstuderende og vinder, René Andresen - praktikvejleder og markedsdirektør i Jyske Bank Herning, Henriette Slebsager - rektor. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Fra venstre, Michael Vith - lektor ved EAMV, Christian Søgaard - finansbachelorstuderende og vinder, René Andresen - praktikvejleder og markedsdirektør i Jyske Bank Herning, Henriette Slebsager - rektor. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Ny pris og publikumsfavorit

To andre priser blev også uddelt.

Frontløberprisen gik til Kemp & Lauritzen, der havde haft el-installatørpraktikanten Paw Svendsen fra KEA i praktik. Prisen gives til praktikforløb med pionerånd og mod til at bryde normer.

Publikumsprisen blev stemt hjem af de 125 gæster og gik til Jule-Sweaters med praktikanten Fang Jiang fra Erhvervsakademi Dania.

Praktik åbner døre

Praktikken er en hjørnesten på alle erhvervsakademiernes uddannelser, men det er samtidig også ofte springbrættet til job. Ifølge Danske Erhvervsakademier fører mange praktikforløb til fastansættelse.

“Det er ægte synergi – 1 + 1 = 3. Praktikken giver både faglig og menneskelig værdi,” siger Stefan Lezuik, direktør, Danske Erhvervsakademier.

Bred opbakning fra politik og erhverv

Erhvervsakademierne får ros fra både Christiansborg og erhvervslivet for deres praksisnære tilgang til uddannelse – og for det tætte samarbejde med virksomhederne.

”Erhvervsakademierne er nogle af de bedste til at uddanne tæt på praksis. Og er virkelig dygtige til at få deres studerende hurtigt ud på arbejdsmarkedet. Det er en kæmpe kvalitet,” siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).

Også Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, bakker op:

”Vi er fuldstændig begejstrede for, at man har et praktikforløb i erhvervsakademierne. Det giver en tilknytning til arbejdsmarkedet, og det er den arbejdskraft, vi har brug for ude i virksomhederne,” siger han.

ÅRETS FINALISTER:

  • Itm8, indstillet af professionsbachelorstuderende i it-sikkerhed Caroline Bernat Ottesen (EAAA, Erhvervsakademi Aarhus)
  • SIPsY, vin- og spiritusbutik i Los Angeles, indstillet af online-markedsføringsøkonom-studerende Luna Michelle Anguita-Mathiesen (EASV, Erhvervsakademi Esbjerg)
  • Jule-Sweaters ApS, indstillet af handelsøkonom-studerende Fang Jiang (Erhvervsakademi Dania, Randers)
  • Thailand Tours, indstillet af professionsbachelor i innovation og entrepreneurship Kristoffer Frantz Søberg (Cphbusiness, København)
  • ISS, indstillet af professionsbachelorstuderende i Leisure Management Line Persson Lorentzen (Zealand, Sjællands Erhvervsakademi)
  • Kemp & Lauritzen, indstillet af el-installatørstuderende Paw Svendsen (KEA, Københavns Erhvervsakademi)
  • Jyske Bank i Herning, indstillet af finansbachelorstuderende Christian Keld Søgaard (EAMV, Erhvervsakademi MidtVest, Herning)
  • MCH Messecenter Herning, indstillet af entreprenørskab- og designstuderende Line Sangill Bergholt Pedersen (IBA, Erhvervsakademi Kolding)
De 8 finalister, bagerst fra venstre Paw, Christian og Kristoffer. Forrest fra venstre Fang, Luna Michelle, Line Lorentzen, Caroline og Line Pedersen. Foto: Mikkel Berg Pedersen.
De 8 finalister, bagerst fra venstre Paw, Christian og Kristoffer. Forrest fra venstre Fang, Luna Michelle, Line Lorentzen, Caroline og Line Pedersen. Foto: Mikkel Berg Pedersen.

Om Erhvervsakademierne

Danmarks otte erhvervsakademier udbyder korte og mellemlange videregående uddannelser i 26 byer. Praktik er obligatorisk på alle uddannelser.

Hvert år uddanner erhvervsakademierne mere end 9.500 studerende – især inden for it, handel, teknik, design og iværksætteri.
Halvdelen af dimittenderne er i job under to måneder efter endt uddannelse – og ni ud af ti lander i den private sektor.
I næsten syv ud af ti tilfælde tilbydes praktikanterne fra erhvervsakademierne inden for det tekniske område et job efter endt praktik.

Læs mere: https://dkea.dk