Azad sælger merchandise på nettet

08. jan 2019

Azad Habib er allerede i en alder af 23 år ejer af to virksomheder, og det er gået stærkt siden færdiggørelsen af sin uddannelse på Erhvervsakademi MidtVest.

Ung mand i butik
Azad er 100 % sikker på, at han om et halvt år kan leve af netbutikken MerchShark.dk

Færdiguddannet og selvstændig

Onsdag 10. oktober 2018 startede Azad Habib sin anden virksomhed blot et par måneder efter, han færdiggjorde sin uddannelse som multimediedesigner på Erhvervsakademi MidtVest.

Webshoppen hedder MerchShark og her kan man få et ubegrænset væld af merchandise-produkter – alt lige fra Gurli Gris-bamser til Fortnite-musemåtter.

"Webshoppen er mest for nørder, der er fans af superhelte, spil, tegneserier osv. Jeg har selv været en kæmpe nørd og elsker superhelte, så jeg sælger af min egen ’nørdeverden’", fortæller 23-årige Azad Habib. 

"Om et halvt år er jeg 100 % sikker på, at jeg lever af MerchShark.dk. Før åbningsdatoen solgte jeg allerede. Så der vidste jeg, at det er en bæredygtig forretning."

– Azad Habib, ejer af MerchShark.dk

Hjemmevant i hjemmesider

Det har altid ligget i kortene, at det var opbygning og udvikling af hjemmesider, der skulle skabe Azad en karriere. Allerede inden starten på multimediedesigner hos Erhvervsakademi MidtVest var hjemmesider en faktor for valg af uddannelse.

"Inden uddannelsen på Erhvervsakademi MidtVest arbejdede jeg allerede med hjemmesider, og jeg tog min HTX-studentereksamen på grund af, at den havde en IT-linje. Og multimediedesigneruddannelsen var en god mulighed for at bygge videre på mine evner indenfor arbejdet hjemmesider", fortæller Azad.

"Jeg fik mulighed for under uddannelsen at samarbejde med virksomheder og prøve tingene af ude i den rigtige verden."

– Azad Habib, ejer af MerchShark.dk

Under HTX-tiden udviklede Azad hjemmesiden www.vitser-jokes.dk, der – som titlen afslører – indeholder alle tænkelige former for jokes og vitser. Og i dag er det faktisk den 2. mest besøgte hjemmeside på Google indenfor jokes og vittigheder.

"Min tanke har altid været, at jeg skulle have min egen virksomhed, som jeg kunne arbejde med overalt, og det giver hjemmesider og webshops mulighed for."

Ud i virkeligheden

Men det var først på multimediedesigneruddannelsen Azad fik de fornødne kompetencer og værktøjer til at starte egen virksomhed.

Her fik han udover de grundlæggende værktøjer indenfor opbygning og udvikling af hjemmesider mulighed for under praktikperioden at prøve kræfter med at starte egen virksomhed. 

"Det har været super, super godt. Jeg fik mulighed for under uddannelsen at samarbejde med virksomheder og prøve tingene af ude i den rigtige verden. Og det gjorde mig klædt på til bl.a. at starte og åbne webshoppen MerchShark efter uddannelsen", fortæller Azad.

Arbejder konstant

Lige nu arbejder Azad dagen lang for at få etableret webshoppen som en af de førende steder, hvor man køber merchandise. Indtil webshoppen kører på fuld damp, bor Azad hos sine forældre, og det er ganske godt, for så kan han udelukkende fokusere på forretningen.   

"Om et halvt år er jeg 100 % sikker på, at jeg lever af MerchShark.dk. Før åbningsdatoen solgte jeg allerede. Så der vidste jeg, at det er en bæredygtig forretning. Jeg mangler lige den sidste etablering og udvidelse af mine produkter, så jeg kan dække kundernes behov", slutter han.

 

Bliv multimediedesigner

På den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til multimediedesigner lærer de studerende at designe digitale oplevelser, udvikle hjemmesider og apps samt lave godt content. De kan fx. få job som frontend designer, frontend developer, UX-designer eller SoMe Manager.

Læs mere