Hvor kommer du til at arbejde som procesteknolog?
Som procesteknolog med speciale i fødevarer kan du opnå mange forskellige jobfunktioner i erhvervslivet. Det gælder både i private virksomheder og i den offentlige sektor på laboratorier mv.
Typiske stillingsbetegnelser
Som procesteknolog kan du opnå ansættelse i stillinger som:
- Produktudvikler
- Kvalitetsmedarbejder og/eller –chef
- Konsulent (for interesseorganisationer eller konsulentvirksomheder)
- Teknisk sælger for underleverandører (fx maskin- og udstyrsproducenter eller ingrediensleverandører)
- Underviser på erhvervsuddannelser
- Ansættelse i produktionsvirksomheder inden for fiskeri- eller fødevarebranchen
- Ansættelse i den offentlige fødevarekontrol
Hvad laver en procesteknolog?
En procesteknologs typiske arbejdsopgaver består typisk i at:
- Foretage forsøg og vurdere resultaterne af produktudvikling - sikre, at de råvarer, der indgår i vores fødevarer, er af god kvalitet
- Planlægge og overvåge fremstillingsprocesser
- Finde og rette fejl, når produktionen ikke kører tilfredsstillende
- Udforme planer for og udføre hygiejnekontrol, så vores fødevarer er forsvarlige at spise
Bliv endnu klogere
Procesteknologuddannelsen giver direkte adgang til professionsbacheloruddannelsen i laboratorie-, fødevarer- eller procesteknologi. Hvis du er interesseret i andre videregående uddannelser, kan du kontakte studievejleder.
Der er også eksempler på, at fødevareteknologer har suppleret deres uddannelsen med en merkonomuddannelse eller en HD inden for ledelse eller markedsføring.