2-årig erhvervsakademiuddannelse
Multimediedesigneruddannelsen består af en fællesdel og en specialedel, hvor sidstnævnte primært ligger på 3. og 4. semester og byder på et specialiseringsforløb med valgfag, praktik og hovedopgave.
Klasseundervisning og projektarbejde
Et 12-ugers praktikophold
Et afsluttende eksamensprojekt
Uddannelsens fællesdel består af fem overordnede fagområder:
Under de valgfrie uddannelseselementer har du mulighed for at specialisere dig i et konkret emne inden for multimedieproduktion, fx UX - oplevelsesdesign eller frontend design og udvikling. Der bliver løbende udbudt forskellige valgfrie uddannelseselementer.
På 1. og 2. semester får du grundlæggende introduktion til de 5 fagområder.
Du skal indstille dig på lange arbejdsdage, engagerede undervisere, udfordrende gruppeprojekter, selvstudium foran computeren, hjælpsomme medstuderende og inspirerende forelæsninger.
På 3. og 4. semester specialiserer du dig. Der er specialiseringsforløb indenfor digital medieproduktion. Desuden er der 3 måneders praktik inden den afsluttende hovedopgave.
Din hverdag vil veksle mellem undervisning, vejledning og projekter. På multimediedesigneruddannelsen taler vi ikke om lektier – du læser for din egen og din kommende arbejdsgivers skyld. Samtidig skal du indstille dig på, at der skal skrives en del rapporter, hvor du argumenterer for dine valg til løsning af givne problemstillinger.
Du vil løbende i din studietid på uddannelsen få brug for Adobe software til bl.a. redigering af billeder, video og lyd. Undervisningen tager udgangspunkt i de nyeste udgaver af programmerne, som du kan købe adgang til fra Adobes hjemmeside.
Med uddannelsen i hus er du kvalificeret til at gå direkte i job efter 2 års studier.
Men du har også mulighed for at læse videre på en anden uddannelse, eksempelvis en professionsbacheloruddannelse.
Hvis du skal læse videre, skal du være opmærksom på, at der kan være krav om bestemte valgfag. Du kan få yderligere information om dette hos studievejlederen på Erhvervsakademi MidtVest eller hos den uddannelsesinstitution, hvor du gerne vil læse videre.
En vigtig del af din uddannelse som multimediedesigner er praktikperioden på 4. semester. Praktikperioden varer 12 uger. Her får du mulighed for at afprøve de ting, du har lært i løbet af de første 3 semestre. Samtidig stifter du bekendtskab med erhvervslivet og får indsigt i de krav og forventninger, virksomhederne har til multimediedesigneres viden og færdigheder.
Du er selv ansvarlig for at finde et praktiksted inden dit 4. semester. Dit valg af praktiksted skal selvfølgelig gerne afspejle dine fremtidsønsker. Underviserne på uddannelsen vil hjælpe dig med sparring og vejledning i processen med at vælge praktiksted og skrive ansøgninger.
Vores mål er at hjælpe dig med at finde et praktiksted med et behageligt miljø, hvor du får lov til at udføre nogle spændende arbejdsopgaver, der knytter sig til det felt, du ønsker at specialisere dig inden for.
Flere og flere af vores studerende søger mod udlandet i deres praktikperiode. Et praktikophold i udlandet er en investering i din fremtid. Du lærer om en fremmed kultur og får øvet dine sprogfærdigheder. For langt de fleste er et praktikophold i udlandet en oplevelse for livet, der styrker dem fagligt og personligt.
Hvis du ønsker at tage dit praktikophold i udlandet, er det en god idé at være tidligt ude med planlægningen. Da ansøgningstiden for legater og Erasmus kan være en langsommelig proces, anbefaler vi, at du allerede et halvt års tid før praktikperiodens start går i gang med at planlægge dit ophold.
Før du går til eksamen, er det vigtigt, at du læser eksamensreglerne for din uddannelse.
Du kan se eksamensreglementet for fuldtids- og deltidsuddannelser
På EAMV scanner vi alle afleverede opgaver, som afleveres i WISEflow, i anti-plagiatsystemet URKUND. Det gør vi for at sikre, at eksamensopgaver, som afleveres til bedømmelse i WISEflow, er selvstændigt udarbejdet materiale og at samme materiale ikke indgår i flere bedømmelser.
Alle eksamener på Erhvervsakademi MidtVest foregår digitalt – både mundtlige og skriftlige. Derfor er det nødvendigt, at du som studerende har rådighed over en funktionsdygtig computer.
Du kan læse mere om multimediedesignuddannelsen i studieordningerne nedenfor.
Nedenfor finder du links til tidligere studieordninger:
På ministeriets hjemmeside www.fivu.dk kan du finde links til alle gældende love og bekendtgørelser om de videregående uddannelser.
Læs f.eks. om:
Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelse inden for medie og kommunikation