1,5-årig professionsbacheloruddannelse
Ansøgningfristerne for at søge optagelse på erhvervsakademiuddannelserne og den 3½-årige finansbacheloruddannelse (søges på Optagelse.dk):
Ansøgningsfristen for at søge optagelse på de 1½-årige top-up professionsbacheloruddannelser (søges online på EAMV.dk):
Det kommer an på din uddannelsesbaggrund.
Kvote 1: Har du en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux), skal du søge optagelse via kvote 1. I kvote 1 bliver du optaget på baggrund af karaktergennemsnittet fra din gymnasiale eksamen. Hvis du udover din gymnasiale eksamen har andet, som du ønsker at blive vurderet på (f.eks. relevant ervhvervserfaring eller en erhvervsuddannelse), skal du søge via kvote 2.
Kvote 2: Har du en erhvervsuddannelse eller en udenlandsk eksamen, eller vil du gerne vurderes på andet end dit karaktergennemsnit fra din gymnasiale eksamen, skal du søge optagelse via kvote 2. I kvote 2 bliver du optaget på baggrund af en samlet vurdering af dine kvalifikationer – det er altså en blanding af din uddannelse, karakterer, relevant erhvervserfaring, supplerende uddannelser og lignende.
Adgangskravene kan du læse om under den enkelte uddannelse under fanen Optagelse. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte studievejlederen.
Har du både en gymnasial eksamen og en erhvervsuddannelse og ønsker at blive vurderet på baggrund af begge uddannelser, skal du søge optagelse via kvote 2. Se ovenfor under "Hvilken kvote skal jeg søge ind under?"
For at blive optaget på en af Erhvervsakademi MidtVest’s uddannelser med en udenlandsk eksamen er der både faglige adgangskrav og sproglige adgangskrav, som skal være opfyldt.
Faglige adgangskrav
Du kan søge om optagelse med en udenlandsk eksamen, hvis din uddannelse som minimum kan sidestilles med en dansk adgangsgivende eksamen.
Du kan undersøge, om din udenlandske uddannelse er adgangsgivende til videregående uddannelse i Danmark, ved at slå den op i Eksamenshåndbogen.
Eksamenshåndbogen: https://ufm.dk/uddannelse/anerkendelse-og-dokumentation/find-vurderinger/eksamenshaandbogen/lande-og-eksaminer
Vi anbefaler, at du får din udenlandske uddannelse vurderet hos Uddannelses- og Forskningsministeriet. Herefter kan vi – med udgangspunkt i denne vurdering - tage stilling til, hvorvidt du opfylder adgangskravene.
Vurdering og anerkendelse af udenlandsk uddannelse hos Uddannelses- og Forskningsministeriet: https://ufm.dk/uddannelse/anerkendelse-og-dokumentation/guide-til-anerkendelse
Vær opmærksom på, at dit udenlandske eksamensbevis skal oversættes til engelsk eller dansk og uploades sammen med en kopi af det originale eksamensbevis.
Sproglige adgangskrav
Alle uddannelser på Erhvervsakademi MidtVest har dansk som undervisningssprog. Det vil sige, at alt undervisning, gruppearbejde, skriftlige afleveringer og eksaminer foregår på dansk.
For at kunne optages på en uddannelse skal du derfor have bestået Studieprøven, dansk A-niveau eller på anden vis kunne dokumentere tilstrækkelige danskkundskaber.
Dokumentation der skal uploades sammen med din ansøgning
Når du søger om optagelse hos Erhvervsakademi MidtVest på baggrund af en udenlandsk uddannelse, skal du huske at uploade følgende dokumentation:
Ansøgningsfrist
Hvis du søger om optagelse med en udenlandsk eksamen, skal du søge via Kvote 2. Det betyder, at du kan søge fra den 1. februar og til senest den 15. marts kl. 12:00. Du søger om optagelse gennem hjemmesiden: www.optagelse.dk
Dit lokale VUC har sandsynligvis et tilbud som passer. Find dit lokale VUC her: www.vuc.dk/kort
Der er også muligheder inden for gymnasial supplering. I region Midtjylland er det VUC Århus der administrerer dette: www.vucaarhus.dk/uddannelser/gs
Fuldtidsuddannelserne på Erhvervsakademi MidtVest har studiestart én gang årligt - ultimo august.
I de fleste tilfælde giver vi ikke merit. Dog vil du kunne få merit, hvis du har bestået fag, som svarer præcist til en eksamen på den uddannelse, du søger om optagelse på.
Du kan læse mere om merit på videregående uddannelser her.
Det kan du se på den enkelte uddannelses side – under fanen Overblik.
Vi oplever, at et stigende antal af vores studerende ønsker at tage deres praktikophold i udlandet. Det er der gode grunde til. Med et udlandsophold får du kendskab til en anden kultur og styrket dine sprogfærdigheder, mens du prøver kræfter med arbejdsmarkedet. Du er selv ansvarlig for at finde dit praktiksted, men EAMV står klar til at rådgive og hjælpe dig.
Det er muligt at skifte uddannelse.
Du skal dog være opmærksom på
Husk at søge om SU på din nye uddannelse – din SU bliver normalt automatisk stoppet, når du melder dig ud af din gamle uddannelse.
Husk at tjekke om din SU bliver stoppet, hvis du stopper på uddannelsen - ellers får du et tilbagebetalingskrav.
Du kan også kontakte SU-vejlederen.
Ved spørgsmål om SU skal du kontakte SU-vejlederen.
Du kan også læse om SU på www.su.dk
Nej, der er ikke særlige økonomiske støttemuligheder (ud over SU) på videregående uddannelser på fuldtid.
Et fag er bestået og adgangsgivende til uddannelsen, hvis gennemsnittet for den mundtlige og skriftlige karakter er 02 eller derover.
Kortere sygdomsforløb meddeles til uddannelseslederen. Længere sygdomsforløb meddeles også til uddannelseslederen, men skal også drøftes med studievejlederen, idet der kan være problemstillinger vedrørende forsinkelser på studiet og/eller SU.
Ja, der findes særlige støtteforanstaltninger til ordblinde gennem SPS (SpecialPædagogisk Støtte). Kontakt SPS-vejlederen for at søge om støtte. Læs mere under 'Specialpædagogisk støtte' her.
Som ordblind er der fx også mulighed for at få ekstra tid til dine eksaminer. Kontakt studievejlederen, hvis det bliver aktuelt for dig.
Du kontakter din sps-vejleder, som hjælper med anskaffelsen af støtten.