Ansøgning til en af erhvervsakademiuddannelserne på Erhvervsakademi MidtVest skal ske på Optagelse.dk
Du skal bruge dit NemID, når du skal logge ind på Optagelse.dk. Der åbnes for adgang til indtastning af ansøgninger den 1. februar.
Du finder brugervejledningen til at søge på Optagelse.dk her.
Når du har underskrevet og godkendt din ansøgning på Optagelse.dk, vil du få en kvittering fra Optagelse.dk. Ansøgningen videresendes automatisk til Erhvervsakademi MidtVest.
Vi vil kun kontakte dig, hvis vi har spørgsmål til din ansøgning, eller hvis vi mangler dokumentation. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, vil du få et afslag fra os, så snart vi har vurderet din ansøgning.
Bliver du optaget på Erhvervsakademi MidtVest, vil du modtage et optagelsesbrev den 28. juli. (Se mere under "Efter du har søgt").
Når du søger ind på erhvervsakademiuddannelse, kan du søge optagelse enten via kvote 1 eller kvote 2.
Du skal søge via kvote 1, hvis du har en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux).
I kvote 1 bliver din ansøgning alene vurderet på baggrund af dit karaktergennemsnit fra den gymnasiale eksamen.
Hvis du ønsker at blive vurderet på andet end dit karaktergennemsnit fra din gymnasiale eksamen, kan du søge i kvote 2. Se nedenfor under "Kvote 2" angående dokumentation. Hvis du søger i kvote 2 - altså inden 15. marts - men i din ansøgning kun angiver og dokumenterer, at du har en gymnasial eksamen, bliver din ansøgning kun vurderet i kvote 1.
Bemærk: Hvis du bliver student i samme år, som du søger, og hvis du underskriver din ansøgning på Optagelse.dk, inden du får dit eksamensbevis, vil eksamensbeviset ikke automatisk blive uploadet fra Eksamensdatabasen til Optagelse.dk. Det skal du selv sørge for. Du kan forvente, at dit eksamensbevis er lagt i Eksamensdatabasen, når du får eksamensbeviset i hånden på din gymnasiale skole. Herefter skal du logge ind på Optagelse.dk med dit NemID og uploade dit eksamensbevis fra Eksamensdatabasen (se brugervejledningen på Optagelse.dk).
Du skal søge i kvote 2, hvis du:
Du kan søge i kvote 2, hvis du:
I kvote 2 bliver du optaget på baggrund af en samlet vurdering af dine kvalifikationer – det er altså en blanding af din uddannelse, karakterer, relevant erhvervserfaring, supplerende uddannelser og lignende.
Du kan optages med en udenlandsk eksamen, hvis din uddannelse svarer til en dansk adgangsgivende eksamen. Vær opmærksom på, at dit udenlandske eksamensbevis skal oversættes til engelsk eller dansk og uploades sammen med en kopi af det originale eksamensbevis.
Vi anbefaler at du får din udenlandske uddannelse vurderet hos Uddannelses- og Forskningsministeriet. Læs mere her. Herefter kan vi – på basis af denne vurdering - tage stilling til, om du opfylder adgangskravene.
Bemærk: Hvis du søger ind på en uddannelse, der har adgangsbegrænsning (datamatiker, multimediedesigner, laborant, proces- og fødevareteknolog), er det et krav, at du uploader en motivationsskrivelse (maks. 1 side) sammen med din ansøgning. Læs mere om motivationsskrivelsen nedenfor.
Du skal i ansøgningen oplyse alle de aktiviteter, du gerne vil have med i kvote 2-vurderingen. Det er dit ansvar at dokumentere aktiviteterne. Eksamensbeviset fra din adgangsgivende uddannelse, dokumentation for alle dine øvrige aktiviteter, motivationsskrivelse eller dispensationsansøgning for dobbeltuddannelse skal vedhæftes som bilag til din ansøgning. Alle bilag skal uploades og indsendes samtidig med ansøgningen og senest på dagen for ansøgningsfristen. Kun dokumentation for igangværende aktiviteter (fx suppleringsfag) kan vedhæftes efter fristen, dog senest 5. juli kl. 12.00.
På Erhvervsakademi MidtVest forbeholder vi os ret til evt. at indkalde dig til en optagelsessamtale med henblik på at foretage en vurdering af dine faglige og personlige kompetencer.
På erhvervsakademiuddannelserne med adgangsbegræsning (datamatiker, multimediedesigner, laborant og procesteknolog) har Erhvervsakademi MidtVest et begrænset antal studiepladser, der kan tilbydes ansøgere, der har søgt en standbyplads. For at søge en plads på standby, skal du markere feltet "standby", når du søger om optagelse på Optagelse.dk.
Hvis du har søgt og bliver tilbudt en standbyplads den 28. juli, betyder det, at du placeres på en venteliste. Hvis der frem til den 13. september opstår ledige studiepladser, kan du blive tilbudt en plads.
Bliver du tilbudt en studieplads i perioden frem til den 13. september, men siger ”nej tak” til pladsen, mister du din plads. Du får ikke ændret din standbyplads til et tilsagn.
Det vil sige, at du må søge optagelse igen i 2021 på almindelig vis.
Har du søgt og fået en standbyplads den 28. juli, men ikke får tilbudt en studieplads til start i 2021, ændres standbypladsen til et tilsagn om optagelse på samme uddannelse i 2022.
Tilsagnet gælder til den søgte uddannelse og kun til optagelse i 2022.
Vigtigt: Du skal huske at ansøge på Optagelse.dk i 2022, og markere feltet "jeg har tilsagn".
Læs evt. mere om at søge en standbyplads på UddannelsesGuiden.
Har du spørgsmål vedrørende ansøgningsproceduren, er du velkommen til at kontakte vores optagelsesteam på mail studieadm@eamv.dk eller på telefon 9627 5700.
Når du søger om optagelse gennem kvote 2 til de uddannelser, der har adgangsbegræsning (datamatiker, multimediedesigner, laborant, proces- og fødevareteknolog) er det et krav, at du medsender en motivationsskrivelse.
Her kan du se, hvordan du kickstarter din skriveproces og får overblik over dine kompetencer og kvalifikationer.
En motivationsskrivelse kan bedst sammenlignes med en jobansøgning.
Forberedelse er et vigtigt element i ansøgningsprocessen med kvote 2. Brug eventuelt ”forberedelsesskemaet”
Det er vigtigt, at du husker på, at der ikke findes én rigtig eller forkert måde at skrive en motivationsskrivelse på. Men en god motivationsskrivelse kan i de fleste tilfælde med fordel indeholde:
Indledning / Motivation | I indledningen skal du skrive, hvad din motivation for at søge ind på uddannelsen er. Vis gerne, at du har forståelse for uddannelsens indhold og struktur. |
Faglige og personlige egenskaber Kvalifikationer er en egenskab eller kunnen, der er nødvendig for at du kunne udføre en bestemt opgave (Er tilegnet ved uddannelse eller kursus) Kompetencer er måden du bruger dine kvalifikationer på i praksis. |
Inddrag derefter dine faglige og personlige egenskaber: Hvordan du kan bruge dine kompetencer og kvalifikationer i forhold til studiet. Har du opnået nogen kompetencer fra erhvervslivet? via et aktivt foreningsliv? mv. Hvordan vil du bruge disse kompetencer i studiet? Har du kvalifikationer som du kan inddrage i studiet? Tidligere bestået kurser eller uddannelse? Var der noget du var særlig god til i gymnasiet, som du kan bruge? Nogen konkrete fag fra uddannelsen, som du har arbejdet med før? |
Afslutning | Afslut gerne med at skrive hvorfor vi skal vælge dig som studerende. |
Når du har udarbejdet din motivationsskrivelse, er det vigtigt, at du dobbelt-tjekker:
Du kan eventuelt få dine forældre eller en nær ven til at læse din motivationsskrivelse og give dig feedback, inden du uploader den sammen med din ansøgning på Optagelse.dk.