Studerende laver digitale madkoncepter til udviklingshæmmede

21. dec 2017

For de studerende på professionsbacheloruddannelsen i Digital Konceptudvikling på Erhvervsakademi MidtVest er samarbejde med virksomheder og foreninger hverdagskost. En gruppe studerende har designet et digitalt madkoncept, der skal stimulere udviklingshæmmedes lyst til madlavning.

3 studerende arbejder på madprojekt

Eksamensprojekt med smag i

En gruppe studerende arbejder, som led i et eksamensprojekt, med at udvikle et digitalt madkoncept for mennesker med et udviklingshandicap i Danmark. Projektet foregår i samarbejde med virksomheden Moccazine, som er et rullende madværksted, der udvikler elektroniske kogebøger og afholder madskoler og madhold for mennesker med udviklingshæmning.

"S­amarbejdet med de studerende giver os en kæmpe bunke af fantastiske ideer, indspark og relevante og konkrete løsninger, som vi kan gå hjem og omsætte i vores virkelighed."

- Signe Naessing, stifter af Moccazine

Moccazine har et ønske om at give bofællesskaber for udviklingshæmmede konkrete værktøjer til at finde tiden og lysten til at lave mad selv, og til dette er der brug for kyndig assistance til at udvikle digitale madkoncepter.

 – S­amarbejdet med de studerende giver os en kæmpe bunke af fantastiske ideer, indspark og relevante og konkrete løsninger, som vi kan gå hjem og omsætte i vores virkelighed. Og fordi de studerende stiller geniale og grundige spørgsmål, får vi en indsigt i os selv, og hvad vi kan gøre anderledes, fortæller stifter af Moccazine Signe Naessing.

Madglæde hos de digitale konceptudviklere

De studerende på Digital Konceptudvikling har i løbet af et 3-ugers forløb arbejdet med udviklingen af digitale madkoncepter, der skal motivere udviklingshæmmede til selv at gribe grydeskeerne.

Det er der kommet mange koncepter ud af – og et af dem er ’Madglad’. ’Madglad’ er en madapp for udviklingshæmmede, hvor man finder indkøbslister til klassiske retter samt video- og audio-guider til madlavning. Derudover suppleres madapp'en med en fysisk madglad-bus, der turnéer rundt til events for mennesker med udviklingshæmning, og et madglad-spil, der ligeledes skal inspirere til madlavning.       

– Det har været et spændende og udfordrende forløb, fordi vi har at gøre med en målgruppe med store udfordringer i at læse og skrive. Madglad-app’en er bl.a. udviklet med det in mente, og derfor har vi fokuseret rigtig meget på læring via hands-on oplevelser, illustrationer, video og audio, fortæller studerende på Digital Konceptudvikling Stine Hougaard.

Forløbet afsluttes med en præsentationsrunde på erhvervsakademiet i Herning den 28. januar, hvor alle koncepter overleveres til Moccazine.

"Det har været et spændende og udfordrende forløb. Vi har fokuseret rigtig meget på læring via hands-on oplevelser, illustrationer, video og audio".

- Stine Hougaard, Digital konceptudvikling

 

Digital konceptudvikling

På den 1,5-årige professionsbachelor i digital konceptudvikling arbejder man kreativt, strategisk og praktisk med konceptudvikling inden for de nyeste teknologier. Uddannelsen kan føre til jobs med udvikling af e-shops, digitale services og online marketingkoncepter.

Læs mere