I CAD samarbejder vi med virksomheder inden for mange forskellige brancher, og vi søger altid nye samarbejdspartnere. Samarbejdet kan udspille sig på flere niveauer med problemstillinger, der både kan være fagligt brede og snævre.
Vi vil gerne tænke vores projektsamarbejder så værdiskabende som muligt for de virksomheder, vi samarbejder med. Vi har derfor ingen faste projektkoncepter, men tager altid udgangspunkt i jeres problemstilling, når vi starter et projekt op. Vi kan få studerende til at arbejde med dit projekt, vi kan lave kurser specielt for din virksomhed, vi kan lave større innovations- og forskningsprojekter hvor vi sammen tester ny viden og nye løsninger i samarbejde med andre videnpartnere. Vi kan også blande det hele, så vi sikrer den bedst mulige løsning af din udfordring.
Vi har i CAD to fokusområder, når vi starter større projektsamarbejder op:
Tværfaglighed: Vi afsøger altid potentialet i at tænke tværfagligt, hvis ellers det kan gavne løsningen på jeres udfordring. Vi har mange fagligheder på Erhvervsakademi MidtVest, og vi har erfaring for at det højner værdien for virksomhederne, når vi sætter flere fagligheder i spil i større innovationsprojekter.
Den nyeste viden: Vi afsøger også altid potentialet for at inddrage den nyeste forskningsmæssige viden i forhold til løsning af den konkrete problemstilling. Vi er fagligt nysgerrige af natur, og hvis samarbejdet med jer som virksomhed kan være med til at åbne nye døre for, at vi sammen kan afprøve ny viden, så ser vi det i den grad som en win-win situation.
Virksomhed: Siemens Wind Power
Problemstilling: Har skrevne sikkerhedsinstruktioner positiv effekt på læseren? Hvad motiverer til sikker adfærd? Og hvilke konkrete alternativer kan understøtte eller afløse den skrevne sikkerhedsinstruktion?
Tværfagligheden og innovationsprocessen i centrum: Design Thinking var den metodiske overskrift for undervisernes og de studerendes arbejde med at rammesætte og udvikle løsninger til problemstillingen fra Siemens. Design tænkning er en tilgang inspireret af designpraksis, som indebærer en helhedsorienteret analyse af problemet samt udforskning af mange forskellige mulige løsninger før udvikling og implementering af en endelig løsning.
Design tænkning egner sig især som tilgang til at løse komplekse problemer (i teorien kaldes det ”wicked problems”) – dvs. problemstillinger, som er vanskelige at afgrænse, og som ofte afføder nye problemer i forsøget på at løse dem. I den type problemløsning er det nødvendigt at kunne inddrage viden fra mange fagområder for at anskueliggøre problemet fra mange forskellige vinkler. Og tværfagligheden var netop i fokus i projektet og i udviklingen af de konkrete løsninger til Siemens Windpower. 4 forskellige fagligheder bidrog og i alt 87 studerende medvirkede.
Ny viden: I projektet bidrog forsker Marianne Storgaard fra Syddansk Universitet med nyeste viden om design thinking og designledelse til gavn og inspiration for både studerende, undervisere og repræsentanter fra Siemens.
Frank Nørgaard, Head of Product and Technical Safety, Siemens Wind Power:
”I foråret 2017 oplevede vi nogle begrænsninger ved de problemløsningsmodeller der oftest anvendes inden for traditionel sikkerhedsledelse. Et emne som optog os var, hvordan vi påvirker en bruger mest effektivt. Er vores sikkerheds instruktioner tydelige? Hæfter læseren sig ved vores advarsler og vejledninger? Benytter vi overhovedet det rigtige medie?
Uden forventninger til udformning eller proces tog vi kontakt til EAMV for at høre, hvilke erfaringer de havde, og hvorvidt vi kunne indgå i et projektsamarbejde som udover at stimulere de studerendes læringsproces også ville kunne bidrage med at nytænke nogle af vores typiske problematikker.
Allerede under første møde blev det klart at Design Thinking kunne bidrage til vores problematik. Selve planlægningsfasen forløb formidabelt, og som projektsponsor bestod vores hovedopgave primært i at anskueliggøre problematikken. Vi blev løbende orienteret om ideer og muligheder og efter kort tid havde vi et færdigt program i hånden. Vi havde valgt en model med en rimelig inddragelse fra vores side og var tilstede flere gange under projektugen, ligesom vi selvfølgelig overværede de færdige præsentationer.
De 7 forskellige projektteams afleverede 7 unikke produkter, der alle kunne implementeres i et produktionsmiljø, som efterspurgt. Vi har efterfølgende valgt at starte op med et af de foreslåede tiltag, hvilket bliver meget spændende at følge” .
Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i uge 17 med over 700 events og foredrag og mere end 75.000 besøgende.
Forskningens Døgn har til formål at:
· Hylde forskningens helt grundlæggende element af ’nysgerrighed’
· Etablere mødesteder for forskere og befolkning
· Sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer
· Inddrage borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere.
EAMVs formål med Forskningens døgn er at de studerende og ansatte møder relevant forskning i forhold til uddannelserne og får noget fagligt eller personligt med hjem. Samtidig lever vi op til Forskningens døgn formål.
Det er som virksomhed muligt at komme med forslag til temaet, deltage som aktør eller ”tilskuer” på forskningens døgn.
Vi har i teamet bag CAD en masse forskellige faglige spidskompetencer og områder vi er nysgerrige på. Vi nørder f.eks. i:
Design thinking og innovationsprocesser
Tangible computing
Nudging og adfærdsdesign
Digital marketing
Dataanalyse
User Experience
Internet of things (IOT)
Agile udviklingsmetoder – SCRUM
Og meget, meget mere….
Nørder din virksomhed i noget lignende eller har brug for viden/hjælp til at blive klogere? Ta’ kontakt til os og lad os drøfte mulighederne.