EAMV har arbejdet med kvalitet i mange år og har således solid kvalitetsmæssig erfaring samt en stærk virksomhedskultur hvor kvalitet er en integreret del af institutionens aktiviteter.
Det overordnede formål er systematiseret kvalitetsudvikling hvor inddragelse af studerende, ansatte, samarbejdspartnere med kontakt til og tilbagemelding fra relevante erhverv/professioner og fra fagmiljøer spiller en vigtig rolle.
EAMVs definition af kvalitet i uddannelser og undervisning har til hensigt at understøtte akademiets vision om at
Vi vil skabe bedre forudsætninger for vækst og udvikling i Midt- og Vestjylland. Vi vil løfte kompetenceniveauet i regionen, forbedre erhvervslivets konkurrenceevne og omsætte viden til innovation, velfærd og beskæftigelse
Kvalitet i EAMVs uddannelser og undervisning er for os at
Uddanne studerende på et højt fagligt niveau der samtidig sikrer, at de har relevante kompetencer for aftagervirksomhederne
Dette afspejler sig bl.a. gennem høj studentertilfredshed og gode eksamensresultater og ved at imødekomme aftagervirksomhedernes nuværende og fremtidige krav/forventninger til vores uddannelser/studerende. Dette afspejles gennem gode beskæftigelsestal og tilfredse aftagervirksomheder og samarbejdspartnere.
Til at understøtte dette arbejder vi konstant med at kompetenceudvikle underviserne, herunder at de har et opdateret og relevant videngrundlag. Desuden sker der en kontinuerlig sikring og udvikling af den enkelte uddannelses niveau og indhold.
En vigtig brik i kvalitetsarbejdet er en synlig og tydelig ansvars- og rollefordeling på de forskellige organisationsniveauer - samt at arbejdet sker systematisk og kontinuerligt.
Kvalitetssikringssystem
For at sikre systematik omkring arbejdet med kvalitet har EAMV et kvalitetssikringssystem, der skal være med til at opfylde EAMVs kvalitetsstrategi og –mål, samt de kvalitetskrav der stilles til en videregående uddannelsesinstitution.
Den overordnede opbygning af kvalitetssikringssystemet kan ses her. Systemet er opbygget af et koncept og tilhørende procedurer, som beskriver, hvordan de enkelte dele af kvalitetssikringssystemet skal udmøntes i praksis. Tilhørende årshjul og systemer understøtter arbejdet med kvalitetssikring i hele organisationen.
Centrale input til kvalitetssikringssystemet er evalueringer og nøgletal, herunder analyse og opfølgning.
Evalueringer omfatter inddragelse af både studerende, dimittender og eksterne samarbejdspartnere – herunder praktikvirksomheder og eksterne faglige eksperter. Nøgletal er bl.a. frafald og beskæftigelse.
Til at understøtte kvalitetsarbejdet arbejder vi på EAMV med et pædagogisk grundlag som skal sikre at EAMV kan levere praksisnær undervisning på et højt fagligt niveau og formidlet pædagogisk og didaktisk professionelt.