5. november 2015
Spændende innovationsprojekt ender ud i lækre nye fiskeretter.
Fiskepålægspølse med nye krydderier - resultatet blev gransket nøje af Lasse Kristensen og Anders Meyer
Fiskegratin, fiskepølse og fiskeburger. På 3. semester af procesteknologuddannelsen er det gået helt i fisk.
De studerende har i 2 måneder haft til opgave at finde på nye produktideer til Jeka Fish, og resultatet faldt i god smag hos Anders Meyer, manager for support funktion, og Lasse Kristensen, afdelingsansvarlig for udvikling og markedsføring, fra Jeka Fish, der fik smagsprøver med hjem til frokosten.
De studerendes projekter blev fremlagt og derefter var det muligt at smage på de forskellige retter og spørge nærmere ind.
Anders Meyer og Lasse Kristensen er meget imponerede over hvor langt de studerende er nået på den tid, der har været afsat til projektet.
”De studerende har en helt anden indgangsvinkel, fordi de ikke er præget af at arbejde i branchen. Og derfor er resultatet selvfølgelig, at vi ser produkter vi ikke selv havde tænkt på at udvikle,” udtaler Lasse Kristensen.
De studerende har testet mange forskellige råvarer, før de har fundet det bedste resultat - både smags- og prismæssigt.
Der er god stemning blandt de studerende da deres projekter skal vises frem. Det er deres første projekt i samarbejde med en virksomhed, og den arbejdsform faldt i god jord. ”Det er meget sjovere og mere realistisk,” udtaler en af de studerende, der ivrigt viser sit projekt frem og deler smagsprøver ud.
Projektet var inddelt i tre faser, og de studerende brugte forskellige idégenereringsværktøjer som de har lært på studiet i en udbytterig idéworkshop i første fase. I anden fase blev koncepterne beskrevet, og tredje fase bestod af mange timer i forsøgskøkkenet, hvor opskrifterne skulle udvikles og finpudses. Projekterne er nu overdraget til Jeka Fish, og det bliver spændende at se, hvilke produkter der rammer køledisken.
De studerende eksperimenterede med nye måder at gratinere fisk på
Fiskeburger fik et nyt twist med spændende krydderier som ingefær og chili
Nye produktideer til Jeka Fish
/Default.aspx?ID=3280&newsid=92&Action=1¤tPage=7&M=NewsV2&PID=16304