26. januar 2018
I dag var smilene brede på Erhvervsakademi MidtVest i Holstebro, da det årlige kuld laborantstuderende fik overrakt det synlige bevis for færdiggjort uddannelse og nu kan kalde sig for laboranter. Smilene bliver heller ikke mindre af, at dimittenderne er eftertragtede i det lokale erhvervsliv, og at flere af de unge laboranter går direkte ud i arbejde.
Dimittender var i dag mødt op på Erhvervsakademi MidtVest for at blive hædret for færdiggørelsen af deres laborantuddannelse. Inden uddannelsesbeviserne blev overrakt, gav rektor for Erhvervsakademi MidtVest, Henriette Slebsager, og Thomas Schønning fra Dansk Laborantforening de færdiguddannede laboranter cadeau for at have fuldført uddannelsen og et par flotte ord med på vejen. En af de ting som blev fremhævet i talerne, var laboranternes jobparathed og popularitet i erhvervslivet.
”For jeres vedkommende træder de fleste direkte ud i erhvervslivet. Jeres videregående uddannelse er praksisbaseret, ja nok den videregående uddannelse på akademiet, der er mest praksisbaseret. Og i særdeleshed har jeres praktikperiode været med til at give jer erhvervsrettede kvalifikationer”, udtaler rektor for Erhvervsakademi MidtVest Henriette Slebsager.
Direkte fra studieliv til arbejdsliv
Til dagens dimission fik laboranterne overrakt et synligt bevis på deres hårde arbejde de foregående to et halvt år. Flere af dem hopper direkte fra studiet – forbi jobcentret – over i et arbejde. En af de færdiguddannede laboranter, der kan se frem til at skifte studielivet ud med arbejdslivet er 22-årige Ingeborg Nielsen. Og glæden ved at have et fast arbejde lige efter studiet er naturligvis stor hos den unge dimittend.
”Det er en skøn følelse, at jeg i stedet for at blive ledig og søge efter arbejde kan fokusere 100 % på mit nye arbejde. Flere af mine medstuderende har også fået tilbudt fast arbejde eller projektansættelser”, fortæller Ingeborg Nielsen.
Ingeborg Nielsen skal i fremtiden arbejde for Vitamincentret Eurofins Steins, hvor hun også har været i praktik. Her skal hun analysere fødevarer, foder og kosttilskud for forskellige vitaminer.
Læs mere om Laborantuddannelsen
Praktikforløb skaber jobparathed
Det sidste år på laborantuddannelsen er de studerende i praktik hos en virksomhed, og Ingeborg påpeger, at praktikforløbet har været en tungvejende grund til, at hun føler sig klædt på til at gå direkte ud i arbejde.
”Vi bruger rigtig meget af den viden, vi har tilegnet os på erhvervsakademiet, i vores praktikforløb. Og det har været dejligt, at vi har fået mulighed for agere som ”rigtige” laboranter, inden vi overhovedet er blevet færdige. Flere af mine medstuderende og jeg selv har fået arbejde på vores praktiksted, så man kan roligt sige, at praktikforløbet har en stor betydning for vores fremtid”, fortæller en smilende Ingeborg Nielsen.
Og det bakkes op af Lene Fonager, som er uddannelsesleder for Laborantuddannelsen.
”Der er mange, som direkte efter endt uddannelse fortsætter i deres praktikvirksomhed. Det er et billede, der har været gældende i lang tid. Og vi oplever, at der er bud efter vores dimittender, bl.a. fordi laboranternes arbejdsområde er blevet bredere. En laborant er i dag ikke kun en, der arbejder i en hvid kittel på et laboratorie, men de har ofte også funktioner uden for laboratoriet”, fortæller Lene Fonager.
Om Laborantuddannelsen
Laborantuddannelsen varer to et halvt år og består af en skoledel og af et år med lønnet praktik i en virksomhed. Som færdiguddannet laborant er der mange veje, man kan gå. Man kan blandt andet arbejde i fødevare- og medicinalindustrien, i forskningslaboratorier eller i den kemiske industri.
Holstebro-dimittender er populære på arbejdsmarkedet
/Default.aspx?ID=3280&newsid=185&Action=1%C2%A4tPage=5&M=NewsV2&PID=16304