Fra brugerundersøgelser til færdigt produkt

27. maj 2021

For 23-årige Ahmet Yilmaz, der er studerende på Erhvervsakademi MidtVest, er det bedste ved uddannelsen til digital konceptudvikler at få lov at være med i alle led af processen fra start til slut.

Studerende på digital konceptudvikler på EAMV
Ahmet Yilmaz valgte at bygge ovenpå sin uddannelse med professionsbacheloren Digital konceptudvikling

Når man gerne vil læse mere

Efter Ahmet Yilmaz fra Ikast havde afsluttede den 2-årige erhvervsakademiuddannelse som markedsføringsøkonom, følte han ikke, at han var helt færdig med at uddanne og dygtiggøre sig:

”Jeg har altid vidst, at jeg ville læse mere. Uddannelsen til markedsføringsøkonom, synes jeg, var noget teoretisk, og jeg savnede i uddannelsen at kunne vise et færdigt, visuelt resultat”, fortæller Ahmet.

"Vi lærer utroligt meget relevant, og det er fedt at arbejde så praktisk med markedsføring."

- Ahmet Yilmaz, Digital konceptudvikling

Overvejelser før studiestart

Så efter et års pause fra studierne valgte Ahmet at søge om optagelse på professionsbacheloruddannelsen i digital konceptudvikling på Erhvervsakademi MidtVest, hvor han i dag går på 1. semester.

” Før jeg begyndte, var jeg lidt nervøs for, om jeg som markedsføringsøkonom kunne følge med, eller om der ville være for meget med kodning, og at det forventedes, at man fra start af skulle kunne bruge alle Adobe-programmerne og sådan, men overgangen har været rigtig god, og jeg føler, jeg er rigtig godt med”, siger Ahmet.

Med hele vejen rundt

Markedsføring er et område, der altid har interesseret Ahmet, men han er særligt glad for den måde, de studerende for lov til at arbejde med det på digital konceptudvikling.

”Vi får lov til at lave projekter for rigtige virksomheder, der har brug for hjælp til at øge deres salg, og vi er med i hele processen fra brugerundersøgelse og ideudvikling til det færdige koncept, vi præsenterer for virksomheden. Vi lærer utroligt meget relevant, og det er fedt at arbejde så praktisk med markedsføring, fortæller Ahmet.

"Uddannelsen i digital konceptudvikling er en bred uddannelse. Vi lærer utroligt meget relevant, og det er fedt at arbejde så praktisk med markedsføring."

- Ahmet Yilmaz, Digital konceptudvikling

For Ahmet betyder det meget, at det, han laver, oprigtigt interesserer ham, og at han kan stå inde for det. Han er dog endnu ikke afklaret med i hvilken specifik retning, han ønsker gå.

”Uddannelsen i digital konceptudvikling er en bred uddannelse. Man kan specialisere sig og arbejde med konceptudvikling, online marketing eller sociale medier med mere, så der er mange muligheder. Måske kunne jeg godt tænke mig at arbejde med markedsføringsplaner, men nu må vi se, hvilken retning jeg vælger at gå”, siger Ahmet, der med et glimt i øjet slutter af med at fortælle, at han heller ikke i fritiden kan lade være med at tænke på, hvordan alle de firmaer og brands, han støder på, kunne optimeres.  

 

Digital konceptudvikling

På den 1,5-årige professionsbachelor i digital konceptudvikling arbejder man kreativt, strategisk og praktisk med konceptudvikling inden for de nyeste teknologier. Uddannelsen kan føre til jobs med udvikling af e-shops, digitale services og online marketingkoncepter.

Læs mere