Praktikken er en del af den studerendes uddannelse. Vi oplever, at de studerende får rigtig meget ud af denne periode, hvor de er ude og mærke pulsen i 'det virkelige' liv. Det giver dem en meget tydeligere fornemmelse for faget og ikke mindst, hvad der venter dem, når studiet er ovre.
Rigtig mange virksomheder oplever den anden vej rundt, at praktikanter kan være en investering på den lange bane, og derfor ender mange af vores praktikforløb for praktikanterne med en efterfølgende fastansættelse.
Vores studerende er typisk i praktik i 10-12 uger. Uddannelsernes praktik ligger altid på dette tidspunkt:
Forår | Byggekoordinator EL-installatør Finansøkonom Markedsføringsøkonom Multimediedesigner Procesteknolog Produktionsteknolog VVS-installatør |
Efterår |
Datamatiker |
Forår + efterår | Laborant |
Hør 3 virksomheder fortælle om oplevelsen ved at have praktikanter fra eamv.
Så kontakt uddannelseslederen fra den konkrete uddannelse eller send en mail til eamv@eamv.dk. Så vil vi sørge for, at dit praktikopslag bliver tilgængeligt for de studerende.
Er du i tvivl om, hvilken uddannelse, som vil være relevant for din virksomhed, så kontakt studieadministrations- og kommunikationschef, Lise Wessel Christensen, på lc@eamv.dk.
Læs mere om vores uddannelser her
Nanna fik sin drømmepraktik hos designvirksomheden Hübsch - efter artiklen er skrevet har hun fået en deltidsstilling i virksomheden. Læs hele artiklen.
Er du i tvivl om, om du bør få en praktikant i din virksomhed? Find svarene på de typisk spørgsmål nedenfor.
Det er ikke kun de studerende, der får noget ud af at være i praktik. Det gør virksomhederne også. Her er eksempler på, hvad en praktikant kan hjælpe din virksomhed med:
Som arbejdsplads er der en række krav, I skal leve op til, hvis I ønsker at få en praktikant ind i virksomheden:
Der er ikke nogen direkte omkostninger forbundet med at tilbyde en praktikplads til en studerende:
Som virksomhed skal du sammen med den studerende og EAMV’s praktikvejleder udarbejde en skriftlig kontrakt, der beskriver arbejdsopgaver og uddannelsesmål. I den forbindelse kan der:
På de videregående uddannelser er praktikforløbet placeret på 4. semester. Det betyder, at praktikken altid ligger først på året. Et typisk praktikforløb ser ud som følger:
Uge 1-10
Den studerende opholder sig i virksomheden og falder ind i virksomhedens dagligdag. Den studerende observerer, hvad der sker i virksomheden, reflekterer over det oplevede og sætter observationerne i relation til den lærte teori.
Den studerende udarbejder en praktikrapport, som belyser virksomhedens stærke sider og muligheder med fokus på forbedringsområder. Den studerende kan samtidig løse små, konkrete, praktiske opgave for virksomheden.
Uge 11
Virksomheden og underviseren bedømmer i fællesskab den studerendes udbytte og præstation under praktikforløbet. Den studerende, virksomheden og underviseren bliver enige om en større opgave, som danner grundlag for eksamensprojektet.
Uge 12-22
Den studerende arbejder med løsningsforslag til den stillede opgave. Det kan ske på virksomheden, i kontakt med virksomheden eller på egen hånd.
Uge 22
Eksamensprojektet afleveres til virksomheden og til eksamensbedømmelse.