Vores studievejleder står klar til at vejlede dig under dit uddannelsesforløb på EAMV. Hos studievejlederen har du mulighed for at tage en snak om studierelaterende emner. Det kan fx være vedrørende:
BLIV AMBASSADØR FOR DIN UDDANNELSE OG TJEN LIDT EKSTRA TIL STUDIELIVET
Er du studerende på Erhvervsakademi MidtVest, har du gåpåmod, og er du motiveret for at udbrede viden om samt interesse for din uddannelse? Så kan det være dig, vi søger!
Læs mere om studiejobbet som uddannelsesambassadør her:
Stillingsopslag: Bliv Uddannelsesambassadør
Som dimittend på EAMV har du en unik mulighed for at deltage i SANDBOX-E kurset og modtage gratis karriererådgivning samt hjælp til at komme ud på arbejdsmarkedet.
Kurset strækker sig over fire uger og begynder februar 2021. Aktiviteterne finder sted på EAMV i Herning.
Samt på SANDBOX' hjemmeside her!
Tilmelding
Du kan allerede nu tilmelde dig kurset via følgende link: https://forms.gle/3nCZm1RaACY6Daqx5
OBS tilmelding er ikke bindende
Har du spørgsmål kan du henvende dig til studievejlederen på: studievejledning@eamv.dk
Det er eksamenstid og mange er i gang med forberedelserne til både mundtlige og skriftlige eksamener.
Studievejledningen har derfor udformet
Her kommer vi med vores bud på hvordan du bedst muligt forbereder dig til dine eksamener samt råd til selve eksamenssituationen.
For mange studerende vil det formentlig føles som en enorm omvæltning og stor udfordring pludselig at skulle studere fuldtid hjemme fra privaten.
Derfor har vi lavet 10 tips til hjemmestudie, som forhåbentlig kan hjælpe dig på vej.
Tjek også Studenterrådgivningens mange tilbud til studerende under covid-19:
Du kan søge om særlige eksamensvilkår, hvis du har en psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse – eller hvis du har tilsvarende vanskeligheder. Læs mere og find ansøgningsskema her:
Guide
GUIDE: Hvem kan søge om særlige vilkår til eksamen og hvordan
Ansøgningsskama
ANSØGNINGSSKEMA - Print som PDF
ANSØGNINGSSKEMA - Udfyld digitalt (obs: husk at gemme, efter du har udfyldt skemaet)
SPS har til formål at støtte og hjælpe studerende med en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, så de har mulighed for at gennemføre deres uddannelse på lige fod med andre, selvom de har en funktionsnedsættelse.
Eksempler på støtteformer:
Sådan søger du
Du skal kontakte studiesekretær og SPS-medarbejder Rikke Støjberg Zink, hvis du vil søge SPS. Det er en betingelse for at modtage SPS, at du kan dokumentere funktionsnedsættelsen.
Du skal udfylde en bemyndigelseserklæring, som giver uddannelsesstedet lov til at søge på dine vegne. Derudover skal du udfylde et ansøgningsskema. Husk at medbringe dokumentation.
Du skal tale med SPS-medarbejder Rikke Støjberg Zink om, hvilke vanskeligheder din funktionsnedsættelse giver i relation til den uddannelse, du er optaget på.
EAMV indsender din ansøgning til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
SPS-medarbejderen opretter en ansøgning på dine vegne og sender den til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Styrelsen træffer afgørelse i sagen, og der sendes et brev til din e-Boks.
Hvornår kan du søge om støtte?
Du kan søge om SPS, så snart du er optaget på en uddannelse. Det er vigtigt, at du, allerede når du søger om optagelse på uddannelsen, gør opmærksom på, at du eventuelt vil få behov for SPS for at kunne gennemføre uddannelsen. Der er lang sagsbehandlingstid.
Rådgivning og vejledning
Studiesekretær og SPS-medarbejder Rikke Støjberg Zink kan kontaktes på mail: sps@eamv.dk eller tlf.: 29 69 81 71.
Du kan læse om specialpædagogisk støtte her: https://www.spsu.dk/for-elever-og-studerende/sps-naar-du-er-studerende-paa-en-videregaaende-uddannelse
På www.su.dk finder du de fleste oplysninger vedrørende SU.
Ønsker du at søge SU, skal det ske digitalt. Dog står vores SU-medarbejder til rådighed med hjælp og vejledning.
Har du spørgsmål vedr. SU, kan du i træffetiden ringe eller komme forbi i enten Herning eller Holstebro. Du er altid velkommen til at sende en mail til su@eamv.dk
SU-vejleder i Herning:
Henriette Bruun-Ingvardsen. Henriette har træffetider tirsdage kl. 9:30-12:30
T: 29 74 25 25
E: su@eamv.dk - ATT: Herning
SU-vejleder i Holstebro:
Sarah Winther Degn. Sarah har træffetider tirsdage kl. 12:15-14:00
E: su@eamv.dk - ATT: Holstebro
Find de oftest stillede spøgsmål og svar om SU her.
Flere af vores studerende ønsker at tage deres praktikperiode i udlandet.
Dette medfører typisk en masse forskellige spørgsmål hos den enkelte studerende om valg af uddannelsessted, boligforhold, økonomi osv.
Hvis du ønsker at komme i praktik i udlandet og har spørgsmål i den forbindelse, kan du rette henvendelse til Sarah Winther Degn, der er international vejleder på EAMV.
Læs mere og find Sarahs kontaktoplysninger hér.
Når du har gennemført din erhvervsakademiuddannelse, kan du både vælge at søge ud på arbejdsmarkedet eller vælge at læse videre.
Med en erhvervsakademiuddannelse har du adgang til overbygningsuddannelser på 1,5 år, hvor du afslutter som professionsbachelor. Overbygningsuddannelserne bliver også kaldt for top-up uddannelser samt for PBA'ere. Du kan se en samlet oversigt over de forskellige top-up uddannelser her.
På Erhvervsakademi MidtVest udbyder vi følgende tre top-up uddannelser:
Hvis du gerne vil vide, hvilke top-up uddannelser der passer bedst til din erhvervsakademiuddannelse, så er det en god ide at begynde på www.ug.dk. Her kan du søge på din uddannelse, hvorefter du får en artikel frem, som bl.a. indeholder et afsnit om 'Fremtidsmuligheder'. I afsnittet 'Fremtidsmuligheder' kan du læse om de mest oplagte videreuddannelsesmuligheder for dig.
LIVET SOM STUDERENDE
Studenterrådgivningen:
Lejeloven - juridisk informationssite som har til formål at gøre det nemmere for lejere og udlejere at forstå deres rettigheder og forpligtigelser:
HERNING
Uddannelsesby Herning:
http://www.uddannelsesbyherning.dk/
Headspace Herning:
https://www.headspace.dk/herning
HOLSTEBRO
Studieby Holstebro:
http://www.studiebyholstebro.dk/