Akademiuddannelsen i VVS installation består af seks obligatoriske moduler (i alt 40 ECTS point) samt et eller flere valgfrie moduler (i alt 10 ECTS point). Uddannelsen afsluttes med et afgangsprojekt.
Du kan vælge at gennemføre hele uddannelsen, der sammen med to års relevant erhvervserfaring giver et afgangsniveau på 60 ECTS point. Du kan også nøjes med at læse enkelte moduler, der er særligt relevante for dig.
Du har mulighed for at læse et eller flere moduler som fjernundervisning. Læs mere her.
Du lærer om dokumentation af installationer, om den nødvendige software til brug ved tegning og dokumentation af installationer samt grundlæggende matematik og teknisk beregning af VVS-anlæg ved hjælp af relevante og tidssvarende matematiske og discipliner og værktøjer.
Du lærer at håndtere og tilrettelægge udførelsen af arbejder på sanitetstekniske forsyningsanlæg samt at vurdere, rådgive og træffe beslutninger i overensstemmelse med gældende love, regler og normer vedrørende sanitetstekniske forsyningsanlæg.
Du lærer at anvende metoder til at beregne og dokumentere boligers varmetab og energibehov samt at etablere og varetage drift og vedligeholdelse af mindre varmeanlæg med tilhørende automatik. Du bliver desuden i stand til at vurdere forskellige varmeinstallationer til boliger og vælge relevante og tidssvarende løsninger samt udarbejde og formidle løsningsforslag til samarbejdspartnere.
Du lærer at vurdere arbejdsmiljømæssige problemstillinger og miljøforhold samt kvalitetsbehov. Modulet giver dig redskaberne til at udvikle, opbygge, implementere, vedligeholde og anvende relevante styresystemer til sikring af kvalitet, sikkerhed og arbejdsmiljø samt miljø i overensstemmelse med gældende lovgivning, regler og branchekrav.
Du lærer desuden at kvalitetssikre og udarbejde en vedligeholdelsesplan for installation, projekt og entreprise og formidle planer til relevante brugere.
Du lærer at anvende de metoder, der bruges til at beregne og dokumentere bygningers varmetab og energibehov. Modulet giver dig kompetencerne til at projektere og dimensionere større varmecentraler og varmeanlæg samt etablere og varetage driften og vedligeholdelsen af samme. Du bliver desuden i stand til at vurdere forskellige varmeinstallationer til bygninger og vælge relevante og tidssvarende løsninger samt udarbejde og formidle løsningsforslag til samarbejdspartnere.
Du bliver i stand til at håndtere udførelsen af arbejder på gastekniske og varmeanlæg med tilhørende automatik samt i et fagligt og tværfagligt samarbejde at kunne vurdere, rådgive og træffe beslutninger i overensstemmelse med gældende love, regler og normer vedrørende almindelige gastekniske anlæg.
Du lærer at anvende værktøjer og metoder til at opbygge en projektorganisation, herunder projektledelsesværktøjer. Du bliver desuden i stand til at anvende relevante værktøjer til planlægning, styring og gennemførelse samt dokumentation af projekter.
Et andet aspekt ved modulet er at lære at udarbejde og formidle udbuds‐ og tilbudsmaterialer samt beregne pris og afgive tilbud, planlægge, organisere og styre daglige arbejdsopgaver og større entrepriser.
Du lærer at indgå i et tværfagligt samarbejde og vurdere, rådgive og træffe beslutninger i overensstemmelse med gældende love, regler og normer vedrørende gastekniske anlæg med tilhørende automatik.
Desuden bliver du i stand til at håndtere udførelsen af arbejder på større gastekniske anlæg inkl. ventilations- og aftrækssystemer med tilhørende automatik samt håndtere indregulering, fejlfinding og servicering af større gastekniske anlæg inkl. ventilations- og aftrækssystemer med tilhørende automatik.
Du bliver i stand til at etablere, overtage og opbygge en virksomhed samt planlægge, styre og organisere den daglige drift. Du lærer at udarbejde et regnskab, opstille budgetter samt vurdere investeringsbehov og økonomi.
Modulet lærer dig desuden at anvende relevante analyseværktøjer vedrørende økonomi, drift og ledelse samt skabe et relevant beslutningsgrundlag og omsætte grundlaget til konkrete handlingsplaner for økonomi og drift.
Du lærer at anvende værktøjer til at udarbejde en situationsanalyse for en virksomhed/organisation med henblik på at opstille en markedsførings-og salgsstrategi samt at formidle sammenhængende/integreret markedsføringsindsats over for udvalgte kundesegmenter.
Undervisningen gør dig desuden i stand til at vurdere et produkt/en serviceydelses egenskaber, fordele og udbytte i forbindelse med salgsarbejdet i specifikke kundesegmenter, samt at anvende de mest optimale salgsteknikker tilpasset konkrete produkter/serviceydelser i specifikke kundesegmenter.
Vær opmærksom på, at EAMV ikke udbyder alle uddannelsens moduler.
Vi tilbyder for tiden modulet Grundlæggende VVS-tekniske begreber, der er et af uddannelsens obligatoriske moduler.
Du tilmelder dig det enkelte fagmodul elektronisk gennem Byg Oven På. Byg Oven På er en portal, der samler landets akademiuddannelser på det tekniske og produktionsrettede område og samtidig står for at håndtere tilmeldingen til de enkelte uddannelser. Er du i tvivl om noget, er du meget velkommen til at kontakte vores studievejleder.
Ellers se www.UG.dk for mere information.
Før du går til eksamen, er det vigtigt, at du læser eksamensreglerne for din uddannelse.
Du kan se eksamensreglementet for fuldtids- og deltidsuddannelser
På EAMV scanner vi alle afleverede opgaver, som afleveres i WISEflow, i anti-plagiatsystemet URKUND. Det gør vi for at sikre, at eksamensopgaver, som afleveres til bedømmelse i WISEflow, er selvstændigt udarbejdet materiale og at samme materiale ikke indgår i flere bedømmelser.
Alle eksamener på Erhvervsakademi MidtVest foregår digitalt – både mundtlige og skriftlige. Derfor er det nødvendigt, at du som studerende har rådighed over en funktionsdygtig computer.