Du skal være opmærksom på, at akademiuddannelsen i Kommunikation og formidling som udgangspunkt er deltagerbetalt. Det vil sige, at enten du eller din arbejdsplads skal betale for din uddannelse.
Deltagergebyret afhænger af det enkelte fag, se under tilmelding.
Som studerende på en akademiuddannelse er der mulighed for at få helt eller delvist betalt din uddannelse enten via diverse kompetencefonde eller gennem Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU).
Der findes forskellige kompetencefonde opdelt efter brancher, der yder økonomisk støtte til personer med et ønske om at opkvalificere deres færdigheder. Der er forskellige kompetencefonde opdelt efter brancher, og nogle virksomheder har deres fond, der selv administrerer pengene. For at du kan søge om et økonomisk tilskud gennem en fond, skal din virksomhed være omfattet af en overenskomst, der indeholder en aftale om selvvalgt uddannelse.
Her kan du læse mere om mulighederne for at søge økonomisk støtte gennem en kompetencefond:
Det er muligt at søge Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) ved deltagelse i akademiuddannelser, der enten udbydes som forløb af max 8,4 ugers varighed eller hvis du læser på fuld tid - fx ved at læse flere fag inden for den samme periode. Se mere om kriterierne for SVU på www.svu.dk. Du kan søge SVU som dækning for den arbejdsindtægt, du taber ved at uddanne dig i arbejdstiden. SVU kan også søges som refusion til din arbejdsplads, hvis du får løn under uddannelsen.
Hvis du tilmelder dig et akademifag med en varighed af 6 og op til 8,4 uger, skal du gennemføre faget inkl. eksamen inden for denne periode. Du kan kun modtage SVU de dage, hvor du modtager undervisning, studerer eller skriver projektopgave. SVU forudsætter, at du holder orlov fra dit arbejde de dage, du modtager støtte.
Før du starter på din uddannelse, vil du modtage et optagelsesbrev pr. mail med en bogliste vedlagt. Bøger anskaffes selv og så vidt muligt til studiestart. Du skal regne med en udgift til bøger på 500-800 kr. pr. fag.